Rizičan život Vere Cedrel – 25. jun 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Posao Vere Cedrel samo je naoko zanimljiv i dinamičan. Ova žena nosi „glavu u torbi“. Srela sam je pre nekoliko godina kad je na Bliskom Istoku išla sa ratišta na ratište. Njen posao je tamo gde su ratovi, gde je kriza, gde je već izbio rat ili tek treba da izbije. Vera Cedrel naprosto mora biti tamo.

Vera Cedrel je novinar sa naših prostora. Srela sam je slučajno, tada je imala sran u Crnoj Gori.

Ne znam gde je sada, a pokušala sam da sa njom stupim u kontakt i da joj javim da će ova emisija biti emitovana u letnjoj šemi.

Radeći za agenciju čiji je suvlasnik WTN, Vere Cedrel poznata je u svetu po mnogobrojnim ekskluzivama koje je donela sa ratišta Bliskog istoka. Vera Cedrel ima sina kog od njegove šeste godine vodi svuda sa sobom, imajući uvek osećaj krivice zbog stalnog boravka na terenu i toga da možda nije dovoljno dobra majka. Njen sin postao je snimatelj.

Razgovor sa Verom Cedrel snimljen je u periodu njenog opuštanja u kući u Herceg Novom. Ova žena napisala je tri knjige o Sadamu Huseinu. Tragala je za hemijskim oružjem u Iraku. Govori o tome kako šestogodišnji novinarski trud može da propadne samo zato što je jedna svetska vest potrla drugu.

Koliko novinar koji je usko specijalizovan za ratišta može da ima normalan život? Kako gleda na život i koliko traje novinarska strast? Šta Vera Cedrel prvo pomisli kada zazvoni telefon?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar