Ruska duša – 6. septembar 2014.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 13:35, Prvi program RTS-a

Tokom snimanja u Rusiji i van nje, kada god sam sretala Ruse, oni su pominjali rusku dušu i stavljali obavezno ruku na mesto gde se nalazi srce.

Ta ruska duša prisutna je stalno i taj fenomen prepoznaju i oni koji nisu Rusi. Upoznavala sam ih širom sveta – u Francuskoj, Americi, Beogradu, i svi oni su zaista ostali duboko emotivno vezani za svoju zemlju. Gde god bili, kako god živeli, bili bogati ili siromašni – govorili su o majci Rusiji.

U razgovoru sa tim ljudima širom sveta dočarana je naširoko poznata specifična slovenska nostalgija.

Poseta Sankt Peterburgu, Carskim dvorcima, Ermitažu – pokazuje sve umetničko bogatstvo i grandioznost ove zemlje, koja je po mnogo čemu specifična, a i veoma bogata. Gledajući ovaj program, imaćete osećaj da ste i vi tamo bili. To nisu samo lepe razglednice – to je život koji se živi.

Srešćete grofa Šeremetjeva, koji živi u Parizu i na čelu je čuvenog muzičkog konzervatorijuma Rahmanjinov. Na njegovom imanju sagrađena su tri aerodroma u Moskvi, koji danas nose njegovo ime: Šeremetjevo 1, Šeremetjevo 2 i Šeremetjevo 3.

Romanovi vas vode u stara carska vremena, a ulice i ljudi Petrograda u današnju Rusiju.

 

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Ruska duša – 6. septembar 2014.”

  1. Samo vrhunski stručnjaci u svojoj profesiji, kao što ste Vi, u stanju su da onoliko raskošnih sadržaja ukomponuju u celinu jedne jedine TV emisije. Moje oduševljenje je tim snažnije što sve to, kao zlatna nit, povezuje najkomlpleksnija i najkompletnija ličnost imperatora otkada postoje države na ovoj planeti. Gledala sam emisiju i kada sam kompjuterski bila nepismena. Moji pozdravi Vama i Vašoj ekipi.

    Odgovori

Ostavite komentar