Mira Adanja Polak i Vi – 20. septembar 2014.

Subota, 14:24, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je Aleksandar Marković, predsednik Nadzornog odbora EPS-a. Razgovaramo o konačnoj ceni struje koju ćemo plaćati. Da li su moguća iznenađenja? Kakva nam je sada energetska situacija i da li smo se  energetski oporavili posle poplava? Sve to utiče na cenu struje koja je i dalje jedna od većih stavki u domaćinstvima.

Gost u studiju je prof. dr Miomir Pelemiš, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, koji daje odgovore kako ćemo se štititi od mogućnosti pojave ebole. nakon upozorenja Svetske zdravstvene organizacije i američkog predsednika.

Razgovor sa primarijusom dr Dankom Stojnićem, načelnikom odeljenja tuberkuloze Bolnice za dečije plućne bolesti i TBC, KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“.

Tokom leta, boravila sam u Crnoj Gori, gde niče jedno specifično naselje nasred mora i gde je pre nekoliko godina bilo nezamislivo da uopšte dođe neko i kupi svoj mir sa svim pogodnostima. Bila sam tamo i pre nekoliko godina, kada su helikopteri sa investitorima ispitivali teren iz vazduha i birali divlju netaknutu prirodu da tu započnu svoj projekat. Nasred mora već se naziru šetališta, a glavni investitor, gospodin Samih Saviris, uveliko prodaje kuće i stanove. Tehnologija je toliko napredovala da i nemoguće postaje moguće.

Do sada nijedan srpski reditelj nije pozvan da samostalno režira predstavu na Dubrovačkim letnjim igrama u njihovoj produkciji. Jagoš Marković režirao je Šekspirovog „Romea i Juliju“. U predivnom dubrovačkom gosparskom ambijentu letnjikovca Skočibuha,  režija Jagoša Markovića dobila je ovacije, a glumica Neva Rošić, koja igra dadilju, dobila je prestižno hrvatsko priznanje Orlando za tu ulogu. Jagoš Marković je blistao.

Roksanda Ilinčić, modni kreator, nastupila je na Londonskom Fashion Week-u. Videćete deo te revije koji nam je kreatorka poslala iz Londona.

Sve više govorimo o vremenu. Vremenske prognoze sve više slušamo, od vremena mnogo toga zavisi. Otišla sam do meteorologa koje treba čuti i slušati šta oni govore.

Pančevo je rodni grad Olje Ivanjicki i Narodni muzej u Pančevu priredio je izložbu njenih slika, skica i kostima. Olja Ivanjicki je umrla pre pet godina, a do danas nije osnovan ni muzej, ni spomen-soba, ni galerija, ni jedan prostor u kome se nalaze njeni radovi, da to bude i turistička atrakcija i mesto okupljanja umetnika, što je i bio njen atelje dok je bila živa. Fond nazvan po Olji Ivanjicki bori se za bilo koji prostor koji bi objedinio radove ove umetnice. Sada se slike Olje Ivanjicki i sve što je stvorila nalazi na čuvanju u Istorijskom muzeju, koji je za ovu emisiju njene slike izložio u studiju.

 
https://www.youtube.com/v/cOM8nbDoevE
https://www.youtube.com/watch?v=waS_Z4-fkO4
https://www.youtube.com/watch?v=7v5qQsH1IAI

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja Polak i Vi – 20. septembar 2014.”

  1. Gospođa Miro, ne mogu a da vam ne kažem da ste jedna od najinspirativnijih osoba sa ovih prostora, vaša je emisija najemancipovanija i najoriginalnija, vaši prilozi najzanimljiviji i stvari o kojima izveštavate ne mogu se videti nigde drugde. Čak je i muzika koja prati vaše priloge tako ukusno odabrana i uklopljena da ostavlja bez reči. Hvala vam što toliko godina narušavate jednoličnost televizijskog emitovanja kod nas i što nam svojom emisijom ulepšavate svaki vikend. Samo nastavite takvim stilom, jer bolje od vaše emisije ne može!

    Odgovori

Ostavite komentar