Slučaj obaveštajca Boška Simića – 27. septembar 2014.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Davne 1993. godine, kada sam radila intervju sa doktorom Rajkom Medenicom u Hilton Hedu u Americi, otišla sam i na Kongres srpskog ujedinjenja, koji se održavao u San Dijegu.

Tokom izlaganja pažnju mi je privukao govor uglađenog i odmerenog čoveka, koji je pitao za savet kako da se postavi prema svojoj zemlji, u tada vrlo osetljivim godinama za Jugoslaviju, kada je on Amerikanac, a i Srbin.

Njegovo obraćanje skupu me je zaintrigiralo. Bio je to Boško Simić, koga sam zamolila za intervju, koji mi je otkrio njegov nimalo jednostavan život.

Tu kasetu sam čuvala, emisija mi je uvek bila u pameti, jer ima toliko toga što ne znamo i što se događalo mimo nas.

Od tada je prošla 21 godina. Boško Simić je još onda znao da je teško bolestan i verovatno je zato i odlučio da govori nekome koga prvi put vidi. Umro je godinu dana posle snimljenog intervjua.

Sada je sve to istorija, a intervju kazuje da se na kraju svog života uvek suočavamo sami sa sobom i da uvek samo sami sebi polažemo račune.

 
https://www.youtube.com/watch?v=UqXL4ej3j7Y

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara na “Slučaj obaveštajca Boška Simića – 27. septembar 2014.”

  1. Bizarre how this is the first time I am here watching this. Bosko Simic is my dad. No matter how many years have passed by since he died (August 12, 1997), every time I see him it’s as if he never left my life. Thanks for posting this!

    Odgovori
  2. Kao i uvjek, gđa Polak je orginalna, savršena i kompetentna, a emisije koje je uradila dosad – bez ikakave greške. Novinarka na najvećem nivou, uvjek zna kako privući pažnju svojom emisijom i zadržat Vas pred TV-om, pa čekate narednu emisiju sa nestrpljenjem. Puno novinara na Balkanu može samo učit od nje šta je novinar u pravom smislu. Želim Vam, gđo Polak, još puno toga, uspješne i orginalne emisija.

    Odgovori
  3. Gđo Polak, obožavam Vaše emisije i uglavnom redovnom gledam, uvek ste izvor nečeg vrednog i zanimljivog, ali sto se ovog konkretno tiče, ne znam zašto je trebalo da prođe 21 godina da biste objavili taj intervju? Možda imate dobar razlog, ali šteta što čovek nije doživeo da ga i lično pogleda. Pozdrav i puno uspeha u daljem radu, čekamo subotu…

    Odgovori

Ostavite komentar