Šta nam nisu rekli – Vilijem Montgomeri – 6. novembar 2010.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:08, prvi program RTS-a

Vilijem Montgomeri je poslednji američki ambasador u Jugoslaviji. Kada je završio svoju zvaničnu diplomatsku karijeru, ostao je u našem regionu.

Njegovo poznavanje prilika na Balkanu, posebno teritorije nekadašnje Jugoslavije, bilo je veoma korisno mnogim stratezima koji su se bavili ovim delom sveta.

Bil Montgomeri, kako ga mnogi zovu, izdao je ovih dana knjigu u kojoj govori o nekim saznanjima koja su uticala na mnogobrojne promene u Srbiji. Bio je prisutan 5. oktobra, za vreme odlaska Miloševića sa vlasti, nastanka demokratskih promena, ubistva Đinđića.

Kao mlad diplomata, boravio je u Beogradu uz Lorensa Iglbergera, tadašnjeg ambasadora. Moglo bi se reći da je uska specijalnost gospodina Montgomerija – Srbija – kojom se bavio drugačije nego drugim regijama.

Razgovor sa njim snimljen je avgusta ove godine u njegovom stanu na Neimaru, gde sada živi. Na neka pitanja odgovara mnogo konkretnije od bilo kog diplomate, a svoje mišljenje o onome što nas čeka kazuje bez opterećenja.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Šta nam nisu rekli – Vilijem Montgomeri – 6. novembar 2010.”

  1. Poštovana gđa MIro, radujem se Vašim emisijama i nastojim da ih gledam kad god mogu. Emisiju sa g. Mongomerijem nisam gledao u prvom prikazivanju i očekivai sam reprizu koja je u novinama najavljena za 10.11.2010. u 15h. Nažalost, po ko zna kojem rasporedu je ta emisija izbačena iz programa i nije prikazana. Od prijatelja sam čuo da je bila uzbudljiva i kvalitetna – po Vašem starom običaju. Čuo sam samo prepričavnja poznanika koji su je gledali prošle subote. Moje nastojanje da je lično vidim nisu urodila plodom.

    Odgovori

Ostavite komentar