Šta vidim – ne vidim, šta čujem – ne čujem – 25. april 2021.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16:05

Luciana Popović-Miloš provela je četrdeset godina u braku sa čovekom koji je bio na vrlo visokim i odgovornim funkcijama u Jugoslaviji.

Njen prvi muž bio je istaknuti vojni pilot Ranko Popović, psiholog, koji je rano umro, a koji je čistim slučajem svoju suprugu upoznao sa njenim drugim mužem Jovom Milošem. Sve se dogodilo u Zadru.

Tokom svog života sa Jovom Milošem, bila mu je verna saputnica i sa njim je delila i dobro i zlo.

Koliko je kao supruga čoveka na mnogim odgovornim i tajnim zadacima bila upućena u ono čime se bavi – teško je reći.

Bila je profesor engleskog jezika i često je putovala sa njim, a i primala značajne ličnosti kao goste u svom domu. Koliko je Jovo Miloš govorio svojoj supruzi o onome šta radi, koliko je mogao da sakriva svoju zabrinutost tokom zajedničkog života?

Luciana Popović-Miloš i Jovo Miloš

Da li je kao supruga mogla da zna koliko će se zadržati na putu i gde ide… To su pitanja koja sam postavljala ovoj zanimljivoj ženi, za koju niko od njenih poznanika i prijatelja nije mogao da zna da je udata za čoveka koji je u odlučivao u nekim veoma bitnim momentima u Jugoslaviji.

Jovo Miloš bio je obaveštajac koji je bio visoko obrazovan. Govorio je 6 jezika, bio je poštovan od svojih kolega i u svetu. Umro je pre tri godine u svojoj devedesetoj godini i dobio sve počasti.

Mira Adanja-Polak – ordenje Jova Miloša

Razgovor u domu Luciane Popović-Miloš svedočenje je o jednom poslu, jednom braku i jednom vremenu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

6 komentara na “Šta vidim – ne vidim, šta čujem – ne čujem – 25. april 2021.”

 1. Zanimljvo da nijednom me pomene Jovina dva sina nase velike plivace Predraga i Nenada Milosa i Jovinu unuku reziserku Maju Milos.

  Odgovori
 2. Divna, obrazovana osoba. Zivim u Australiji dosta dugo, pratim vase emisije ne tako cesto, ali se uvek odusevim, kao i sa ovom emisijom.

  Odgovori
 3. Predivna emisija posle napornog celodnevnog rada odgledao sam u dva sata ujutro sa velikom paznjom i zadovoljstvom Hvala Hvala Najboljem Novinaru Uvazenoj Miri

  Odgovori
 4. Vase emisije pratim redovno, sa izuzetnom paznjom i interesovanjem. Uvek su zanimiljive, raznovrsne, kvalitetne , edukativne….. Divno je sto postoje obrazovani i kvalitetni novinari koji i danas u vrtlogu senzacionalizma i neproverenih vesti traju i opstaju.

  Odgovori
 5. Gospođa. Žena koja poštovala i funkciju i čovjeka pored sebe a samim tim je poštovala i sebe. Danas je rijetkost sresti ovakve ljude. Vama g.Miro veliko hvala za Vaš rad, prosto nemate konkurenciju. LP iz B. Luke.

  Odgovori

Ostavite komentar