Strah od pedesetih – 31. jul 2010.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Danas je strah od pedesetih smešan jer se tako brzo živi da žene počinju da strahuju i od svojih četrdesetih godina.

Kada je Erika Džong prva progovorila o tom fenomenu, bila je to svetska senzacija i tada je Miri Adanji-Polak u Njujorku poverila i neke svoje strahove i nedoumice.

Mnogi kažu da je Erika Džong svojim knjigama dala ženi posebne slobode i prva je žena koja je, na zaprepašćenje tada još uvek puritanske Amerike, slobodno i bez opterećenja govorila o najtananijim intimnostima žene.

Mnogim ženama ta nagla nametnuta sloboda nije donela veliku sreću i dosta ih je udaljila od muškaraca.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Strah od pedesetih – 31. jul 2010.”

  1. Pošto su mi gost i tema poznati – uključite se obavezno jer to je šansa da se naše žene edukuju pošto zbog različitih obaveza zapostave u prvom redu sebe a onda i aktuelnosti u vezi sa njima, a Erika Jong je uspela da iziritira našu žensku maštu. Strah od letenja i Kako spasiti svoj vlastiti život obavezna su literatura. Seksualnost je individualna i nema puno veze sa godinama nego psihofizičkom i emocionalnom ravnotežom. Stara sam više od pedeset, ali sa partnerom funkcionišem tako kao da mi je četrdeset. Divno. I uvek se setim ševe bez šlica iz jedne od Erikinih knjiga. Divno, puno erotskog naboja. Zato nastavljam svoju ulogu gosta na ovoj planeti ne razmišljajući o godinama. Voli vas Milijana.

    Odgovori

Ostavite komentar