Sve oči uprte u Piksija – 16. jun 2024.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. Samo Dragan Stojković – Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, zna pod kojim je pritiscima. Prva utakmica naše reprezentacije je protiv Engleske u nedelju.

Sećam se da sam sa njim razgovarala isto u nekom presudnom trenutku. Dobro je sada ponovo čuti taj razgovor, kada naša reprezentacija igra na Evropskom prvenstvu.

Piksi može da stane iza svake svoje reči i svakog svog dela. Sama priroda posla ga je izbacila u orbitu slavnih ljudi u svetu i kod nas. Može sebe da pogleda u ogledalo mirne savesti.

Dragan Stojković – Piksi u Lisabonu 2021. godine / Foto: FSS/Marko Metlaš

Nikome ništa ne zamera, nikoga ne ogovara, stoički je dokazao da nepravdu može da podnese bez revanšizma i da iza sebe ostavi trag dobrog čoveka i profesionalca, koji obožava posao kojim se bavi.

Dragan Stojković – Piksi u Lisabonu 2021. godine / Foto: FSS/Marko Metlaš

U Japanu su ga ovenčali slavom, gde je od svih fudbalera najviše doprineo popularizaciji fudbala. Tamo je naučio da bude tačan, da poštuje druge i ceni vreme.

Razgovaram sa njim o pritisku kojem je izložen kada cela nacija gleda u selektora i državnu reprezentaciju. Da li Piksi oseća taj pritisak? Daće on sve od sebe kao i uvek.

Dragan Stojković – Piksi u Lisabonu 2021. godine / Foto: FSS/Marko Metlaš

Prepoznajem entuzijazam koji se retko sreće i strpljenje kao njegovu urođenu osobinu. Nikada nije žurio, nikada nije zamerao, nikada nije loše govorio o drugima. Uvek je znao vrednost porodice i oduvek je svestan svake svoje izgovorene reči.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar