Svedok slave – Brajan Rašić – 29. mart 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

Želim da vas opustim ovom emisijom i da vas vratim u jedno vreme muzičke svetske scene koja se više neće vratiti. Kad je Brajan Rašić došao u Beograd, korona virus nije bio ni na pomolu. Poželela sam da se ponovo sretnemo.

Brajana Rašića sretala sam po svetu gde je svojom kamerom beležio najznačajnije portrete velikih muzičara, kao i istoriju rokenrola. Svetsku slavu donele su mu ekskluzivne fotografije Roling Stounsa – po njima je postao poznat i prepoznatljiv.

Nekada Branislav, sada Brajan, putovao je sa Roling Stounsima, obišao svet i na turnejama načinio retke fotografije njihovog nomadskog života.

Fotografije Brajana Rašića na kojima prati Dejvida Bouija, Igija Popa, Eni Lenoks, Erika Kleptona, Ejmi Vajnhaus, Pavarotija… zaštićene su autorskim pravima i velike agencije vode računa gde god se one pojave.

U ovom razgovoru u njegovom novom beogradskom domu Brajan Rašić priča mi zanimljive anegdote sa snimanja i kako on vidi danas svoju profesiju. Obišao je svet, živeo je u Londonu, Njujorku, a sada po malo i u Beogradu, gde je u svoj novi dom doneo svoju kolekciju ploča koja sadrži prave raritete onih muzičara koje je fotografisao i svega onoga što voli da sluša kada se odmara između putovanja.

Od sada će na putovanja kretati iz Beograda. Fotografije Brajana Rašića prava su istorija i beleške jednog vremena koje se više neće vratiti, niti ponoviti.

Ovo je naš drugi susret, a prvi je bio u Londonu, kada sam ga upoznala pre dvadesetak godina. Posebno mi je drago da ću ga od sada češće sretati u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar