Svedok slave – Brajan Rašić – 9. avgust 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:31

Brajan Rašić je fotograf koga sam sretala po svetu i koji je svojom kamerom zabeležio najznačajnije portrete velikih muzičara, kao i istoriju rokenrola.

Svetsku slavu donele su mu ekskluzivne fotografije Roling Stounsa.

Nekada Branislav, sada Brajan, putovao je sa Roling Stounsima, obišao svet i na turnejama načinio retke fotografije njihovog nomadskog života.

Fotografije Brajana Rašića na kojima prati Dejvida Bouija, Igija Popa, Eni Lenoks, Erika Kleptona, Ejmi Vajnhaus, Pavarotija… zaštićene su autorskim pravima i velike agencije vode računa gde god se one pojave.

U ovom razgovoru u njegovom novom beogradskom domu Brajan Rašić priča mi zanimljive anegdote sa snimanja i kako on vidi danas svoju profesiju.

Obišao je svet, živeo je u Londonu, Njujorku, a sada po malo i u Beogradu, gde je u svoj novi dom doneo svoju kolekciju ploča koja sadrži prave raritete onih muzičara koje je fotografisao i svega onoga što voli da sluša kada se odmara između putovanja.

Od sada će na putovanja kretati iz Beograda. Fotografije Brajana Rašića prava su istorija i beleške jednog vremena koje se više neće vratiti, niti ponoviti.

Ovo je naš drugi susret, a prvi je bio u Londonu, kada sam ga upoznala pre više godina. Posebno mi je drago da ću ga od sada češće sretati u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar