Tajna masonskog hrama u Beogradu – 7. avgust 2010.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Priča o beogradskim masonima večno je prisutna i vrlo duga. Mnogi su znali da u svojim porodicama imaju masone, ali dok jedan međunarodni skup u Beogradu nije na neki način dao legitimitet masonima, o njima se govorilo "u poverenju", u vidu opsake "znaš, on je mason". Tada se nije moglo zaključiti šta je time rečeno – nešto pozitivno ili, češće, negativno.

Masoni nove Srbije bili su Branislav Nušić, Laza Paču, Živojin Mišić, Đorđe Vajfert. Bili su to elitni građani, ponos čitavog društva. Pomagali su jedan drugome, pomagali sredini u kojoj žive, ostavljali zadužbine. Bili su moralni u svakom pogledu. Postoje priče o tome da Vuk Karadžić nikada ne bi doživeo prevod "Hasanaginice" da nije bio mason. Mason je bio i Dositej Obradović.

Postoji mnogo priča, ali suština je da su masoni među nama. To su naše komšije, imaju svoja pravila življenja. Poštovani su u društvu u kom žive i time se ne hvale. Tako bi, kažu, trebalo da bude.

Ova emisija vodi vas u njihov hram. Do sada smo viđali masonske hramove u svetu, ali u Beogradu nismo nikada. Autor emisije se obavezao da neće nikada reći gde se hram nalazi. Čak i da to nekome kaže, neće vredeti, jer su je vodili nekim skrivenim putem kojim oni nikada ne idu.

U Beogradu postoji veliki broj obeležja masona koja nisu vidljiva, a nalaze se na svakom koraku. Masoni će ostati večita intriga i nikada neće biti do kraja ispričana priča.

U emisiji je domaćin autora Petar Kostić, veliki mastor regularne velike lože Srbije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar