Uspeh Dušice Bijelić – 22. avgust 2015.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Čim sam ugledala ime Dušice Bijelić među deset mladih ljudi koje je izdvojio ugledni britanski list „Independent”, znala sam da je to osoba koja zaslužuje veliku pažnju. Biti imenovan u Velikoj Britaniji kao osoba u koju se polažu velike nade – već je veliko priznanje.

Royal Opera

Dušica Bijelić je opravdala poverenje jer je njen glas prepoznat kao poseban, različit, neverovatan i zato i ne čudi da se obrela u programu „Džet Parker” u Kovent Gardenu za mlade talente u Kraljevskoj operi u Londonu.

Royal Opera

Pevala je Dušica Bijelić u Španiji, Americi, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji… Učestvovala je na mnogim festivalima i svuda bila zapažena. Ali, pevati u Kovent Gardenu ipak je nešto posebno. Tu sam je i upoznala. Razgovarala sam sa njenim mentorima, upoznala direktora operske kuće, Dušicine kolege, prijatelje, sačekala je u roditeljskoj kući u Beogradu.

dusica bjelic4ROH La Rondine-Puccini jun 2013

Stigla je Dušica sve… i da se uda, a dok se emisija pripremala, rodila je i ćerku. Svi sa kojima sam razgovarala, izdvajaju njen specifičan savršen sopran, a ja sam je slušala na Velikoj sceni Kraljevske opere u Londonu. Pevala je Barbarinu u Mocartovoj „Figarovoj ženidbi”.

Dusica-Bijelic photo

 

 

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar