Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 15. januar 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.30

Ova emisije je jedna od omiljenih u gledalištu jer odiše optimizmom i kao da poručuje da je sve moguće. To je emisija o Đorđu Vardi, Beograđaninu koji je otišao u Pariz.

Shvativši da svi hvale njegovu kreativnost, jer na poseban način ume da napravi buket cveća, pokušao je da se time bavi ozbiljnije i da od svog talenta napravi svoje buduće zanimanje i postane dizajner cveća.

Svoje umeće prepoznao je sasvim slučajno i od tog momenta počinje njegova vrtoglava karijera. Svi hoće samo gospodina Vardu; žele da im baš on dekoriše prostor, da baš njegova ruka doda onaj tanani potpis na svaki aranžman.

Da buket za mladu napravi baš on.

Dekorisao je i Versaj za svečane prilike i velike događaje.

Mali butik u umetničkom delu Pariza drži za svoju dušu, a svoj hleb zarađuje u prestižnom, svetski poznatom hotelu „Ric“ u Parizu. Sve što je lepo, kao i sve cveće u ovom hotelu – pod njegovim je budnim okom.

A nije baš sve cvetno jer ustaje užasno rano, sam bira cveće, a sve dekoracije sastavlja u radionici.

Direktor hotela „Ric“ Omer Akar bio je oduševljen kada je Đorđe Varda doneo prestižnu nagradu hotelu. Svi dolaze da vide njegove neverovatne cvetne aranžmane.

Svaki gost je poseban, poneko traži da se dopreme posebni egzotični cvetovi, mnogi žele romantičnu atmosferu, mnogi baš u „Ricu“ žele da zaprose svoju partnerku.

Pred Božić je čitavu dekoraciju u hotelu radio Varda, a posebno zadovoljstvo bilo je otići dva nivoa ispod zemlje ovog hotela, u samu radionicu, gde se sve priprema dok ne dođe do gornjih spratova u punom sjaju.

Razgovaramo sa gospodinom Vardom i sa direktorom „Rica“ o svemu što se događa u najboljem i najpoznatijem hotelu na svetu.

Kako živi čovek koji po ceo dan miriše cveće, koji voli to što radi i stalno razmišlja o tome da li ono što radi može da uradi još bolje i lepše.

Kod njega veštinu aranžiranja uče i Japanci, kako bi oplemenili svoje tradicionalno umeće aranžiranja.

Emisija je snimljena u Parizu, pred božićne i novogodišnje praznike pre nekoliko godina. A videćete gde je danas Đorđe Varda i čime se bavi.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar