Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 29. avgust 2009.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:15, prvi program RTS-a

Emisija o Đorđu Vardi izazvala je neviđeno interesovanje. Ljudi su zvali i stalno tražili da se emisija ponovi. U vremenu u kojem živimo očigledno su potrebni nadahnuti i lepi doživljaji koji su ovu emisiju učinili tako omiljenom. I sam Đorđe Varda bio je iznenađen odjekom emisije.

Beograđanin koji je otišao u Pariz, Đorđe Varda shvatio je da svi hvale njegovu kreativnost, jer na poseban način ume da napravi buket cveća, pa je pokušao da se time bavi ozbiljnije. Svoje umeće prepoznao je sasvim slučajno, odgajajući cveće u kadi svog kupatila. Tada je pomislio: ako cveće toliko volim i njime se bavim, zašto mi to ne bi bilo osnovno zanimanje.

Tako je počelo, a od tog momenta kreće i njegova vrtoglava karijera. Sve što je radio bilo je toliko različito i tako nadahnuto. Svi su hteli samo gospodina Vardu, da im on ukrasi prostor, da dekoriše salu za venčanje, da baš njegova ruka doda onaj tanani potpis na svaki aranžman. Ubrzo počinje da kreira od stakla i male posude koje kao skulpture ukrašava cvećem. To deluje neverovatno i zovu ga svuda gde se događa nešto važno i glamurozno.

Mali butik u umetničkom delu Pariza drži za svoju dušu, a svoj hleb zarađuje u prestižnom hotelu "Ric" u Parizu. Sve što je lepo, kao i sve cveće u ovom hotelu, pod njegovim je budnim okom.

Direktor hotela "Ric" Omer Akar bez Varde više ne može. Nedavno je Đorđe Varda hotelu doneo prestižnu evropsku nagradu za dizajn cveća. Svi ga hvale i svi dolaze da vide njegove neverovatne cvetne aranžmane.

Svaki gost je poseban, poneko traži da se dopreme posebni egzotični cvetovi, mnogi žele romantičnu atmosferu, mnogi baš u "Ricu" žele da zaprose svoju partnerku – priča u emisiji Đorđe Varda.

Pred Božić je čitavu dekoraciju u hotelu radio Varda, a posebno zadovoljstvo bilo je otići dva nivoa ispod zemlje ovog hotela, u samu radionicu, gde se sve priprema dok ne dođe do gornjih spratova u punom sjaju.

Razgovaramo sa gospodinom Vardom i sa direktorom "Ric" o svemu što se događa u najboljem i napoznatijem hotelu na svetu. Kako živi čovek koji po ceo dan miriše cveće, koji voli to što radi i stalno razmišlja o tome da li ono što radi može da uradi još bolje i lepše.

Kod njega veštinu aranžiranja uče i Japanci, kako bi oplemenili svoje tradicionalno umeće aranžiranja. Emisija je snimljena u Parizu, pred božićne i novogodišnje praznike.

Gledaćete u toku leta 2009.

https://www.youtube.com/v/2fz9k6J-zeM

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 29. avgust 2009.”

  1. Poštovana gospođo Polak, svaka Vaša emisija i prilog me toliko oduševljava, da ste vi postali jedan idol za pronalaženje najinteresantnijih i najzanimljivijih priloga u našoj zemlji. I ovaj puta sam fasciniran radovima i prilogom koji ste napravili sa gospodinom Đorđem Đukanovic-Varda. Ostao sam bez daha. Mnogo Vam hvala, jer ovim emisijama i naša deca u dijaspori nauče mnogo jer su Vaše emisije podsticajne i veoma poučne i uticajne na mlade ljude. Ponosni smo na Vas.

    Odgovori
  2. Izuzetno sam obradovana što po teći put gledam ovu emisiju o mladom gospodinu Đorđu Vardi, koji je izuzetno talentovan. To je za mene zaista bio pravi praznik za oči. Inače, sve vaše emisije redovno pratim i svaka je na svoj način posebna i nosi lepe priče.

    Odgovori
  3. Poštovana gđo Polak, zahvaljujem Vam se na divnoj emisiji u kojoj smo imali priliku da upoznamo jednog izuzetnog i veoma talentovanog mladog čoveka, uz to i vrlo elokventnog i obrazovanog, koji na pravi način promoviše Beograd i Srbiju u svetu. Zaista sam uživala u svakom minutu ove priče… Takođe, sve pohvale za spontanost i toplinu kojom odiše svako Vaše autorsko delo. Želim Vam mnogo ličnih i profesionalnih uspeha i ubuduće…

    Odgovori

Ostavite komentar