Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 3. januar 2009.

Serija "Ekskluzivno", subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Đorđe Varda je Beograđanin koji je otišao u Pariz. Shvativši da svi hvale njegovu kreativnost, jer na poseban način ume da napravi buket cveća, pokušao je da se time bavi ozbiljnije. Svoje umeće prepoznao je sasvim slučajno i od tog momenta počinje njegova vrtoglava karijera. Svi hoće samo gospodina Vardu; žele da im baš on dekoriše prostor, da baš njegova ruka doda onaj tanani potpis na svaki aranžman.
    
Mali butik u umetničkom delu Pariza drži za svoju dušu, a svoj hleb zarađuje u prestižnom, svetski poznatom hotelu "Ric" u Parizu. Sve što je lepo, kao i sve cveće u ovom hotelu pod njegovim je budnim okom.

Direktor hotela "Ric" Omer Akar bez njega više ne može. Nedavno je Đorđe Varda doneo prestižnu nagradu hotelu. Svi ga hvale i svi dolaze da vide njegove neverovatne cvetne aranžmane.

Svaki gost je poseban, poneko traži da se dopreme posebni egzotični cvetovi, mnogi žele romantičnu atmosferu, mnogi baš u "Ricu" žele da zaprose svoju partnerku.

Pred Božić je čitavu dekoraciju u hotelu radio Varda, a posebno zadovoljstvo bilo je otići dva nivoa ispod zemlje ovog hotela, u samu radionicu, gde se sve priprema dok ne dođe do gornjih spratova u punom sjaju.

Razgovaramo sa gospodinom Vardom i sa direktorom "Rica" o svemu što se događa u najboljem i napoznatijem hotelu na svetu. Kako živi čovek koji po ceo dan miriše cveće, koji voli to što radi i stalno razmišlja o tome da li ono što radi može da uradi još bolje i lepše.

Kod njega veštinu aranžiranja uče i Japanci, kako bi oplemenili svoje tradicionalno umeće aranžiranja. Emisija je snimljena u Parizu, pred božićne i novogodišnje praznike.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

15 komentara na “Uspeti u pariskom „Ricu“ – Đorđe Varda – 3. januar 2009.”

 1. Neverovatno, neverovatno, neverovatno!!! Subota, vratio sam se sa posla, legao sam malo da se odmorim. Lagano zaspao, TV uključen, Vaša emisija na programu. Budi me vrlo specifičan glas, 15 minuta gledam i nestrpljivo čekam da neko pomene ime Vašeg gosta. U jednom trenutku kažete direktoru hotela ime Vašeg gosta, u momentu ostajem zbunjen, ali siguran da ne grešim. Sada očekujem Vašu pomoć jer čitajući prethodne komentare i njegov intervju u emisiji nisam „načisto“ da li sam u pravu. Molio bih Vas da mi pomognete i rešite enigmu! Pitanje: da li je g. Varda u stvari g. Đorđe Đukanović, čiji je otac bio dopisnik Politike iz Pariza? Ima stvari koje me malo zbunjuju, a to je prvo prezime (kao što pročitah u komentarima, promenio je prezime) i druga stvar je ta da je g. Varda u emisiji rekao da je otišao sa sedamnaest godina u Pariz, a „moj“ Đorđe je otišao sa osam godina, tj. posle prvog razreda osnovne škole, koju smo zajedno pohađali i bili nerazdvojni drugovi u njoj. Totalno sam siguran da je to ista osoba jer njegov glas je upečatljiv a i izgledom mi liči na njega. Još nešto važno: poslednji put sam ga video pre 35 godina, upravo kada mu je otac otišao na službu u Pariz. Očekujem Vašu pomoć i unapred se zahvaljujem. Milan Siljkovic, Zürich, Švajcarska.

  Odgovori
 2. Oduševljena sam emisijom! Đorđe je genije, hotel je prelep, a direktor je veoma prijatan. Miro, svaka čast!

  Odgovori
 3. Kao prvo hvala Vama što pronalazite ovakve goste.Mislim da je svaki komentar suvišan, toliko kreativnosti i lepote na jednom mestu. Drago mi je što je i Beograd dobio dah Pariza oličen butikom Đorđa Varde.

  Odgovori
 4. Poštovana gospođo Miro, redovno pratim Vaše emisije, ali me je posebno oduševila ova u kojoj je gost bio gospodin Varda. To je bio pravi praznik za oči i dušu. Vama želim mnogo uspeha u daljem radu, a sebi i Vašim gledaocima što više gostiju kao što je gospodin Đorđe. Hvala vam!

  Odgovori
 5. Gospođo Miro, ja samo mogu da dodam da ste Vi nešto najdivnije što je rođeno na ovoj planeti. Mislim da najlepši cvet nije orhideja, već Vi! Pratim svaku Vašu emisiju sa puno pažnje i nekako svaki put poželim da te emisije traju večno, jer me jako opuštaju, a Vaš divan glas je lek za moju dušu. Hvala Vam što postojite!

  Odgovori
 6. Reprizu emisije gledala sam 24. januara. Gospođa Mira me je oduševila ovom pričom. Radujem se što je Đorđe naše gore list i što je dokazao da rad i samo rad pobeđuje i naravno talenat.

  Odgovori
 7. Razlog zbog koga vam se javljam je skoro gostovanje Đorđa Varde koji je prikazao novogodišnju dekoraciju koja je identična kao u mom lokalu u Nišu. Svetski poznata nisam, ali skoro svake godine od grada i građana Niša dobijam prvo mesto kao najlepše okićen lokal. Puno pozdrava, pa ako svraćate do Niša, volela bih da budete moj gost u mojoj poslastičari i da vidite i sami da, iako je Niš mali grad, ipak poseduje nekog sličnog Đorđu. Puno pozdrava!

  Odgovori
 8. Ja sam diplomirani inženjer hortikulture, ali ovakvu lepotu još nisam videla. Aranžmani su nestvarno lepi. Đorđe, svaka Vam čast!

  Odgovori
 9. Poštovana gospođo Miro, za mene je ova Vaša emisija bila najlepši novogodišnji poklon. Vaš rad pratim dugo i mislim da ste izuzetni zbog izuzetnih tema i izuzetnih ljudi koje birate. Unošenjem veoma kreativnih i netipičnih aranžmana u enterijer studija, priča o interflori i aranžerima dalo mi je naslutiti Vaše interesovanje za ovu oblast i na kraju rezultiralo ovom sjajnom emisijom o gospodinu Vardi. Želim Vam uspešan rad, dobro zdravlje i ličnu sreću, a nama koji Vas pratimo, još ovakvih emisija. S poštovanjem.

  Odgovori
 10. Divna emisija, jedina koja je zaslužila moju punu pažnju ovih praznika. Hvala Vam što ste nam pokazali jednog divnog, uspešnog mladog čoveka koji ima šta da kaže i pokaže. Toplo sam je preporučila svim svojim prijateljima, ali nigde nema termina reprize. Molim Vas, ako je ikako moguće da emisiju ponovite. Želim Vam mnogo uspeha u Vašem daljem radu.

  Odgovori
 11. Gospođo Miro, same pohvale za Vaš rad. Redovno pratim Vaše emisije koje su zaista mnogo dobre. Svako dobro i sve najbolje u budućem radu! Pozdrav od srca!

  Odgovori
 12. Oduvek je Đorđe imao specifičan odnos prema lepim stvarima, a i rastao je u jednoj izuzetnoj atmosferi. Radujem se njegovom uspehu. Žao mi je što je promenio prezime.

  Odgovori
 13. Lepo osmišljena emisija u kombinaciji sa izuzetnim cvetnim aranžmanima! Aranžiranje cveća nije nimalo jednostavno, koliko god to lako izgledalo. Znam to iz iskustva, pošto u slobodno vreme, jako često, imam potrebu da se malo udaljim od naše svakodnevnice baveći se raznim stvarima gde mogu istaći svoju kreativnost, ali nikada nisam imao hrabrosti da napustim posao da bih se bavio stvarima koje radim iz hobija. Đorđe, svaka ti čast!

  Odgovori

Ostavite komentar