Uvek sam bio hirurg – 13. decembar 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:15

Bolnica „Dr Dragiša Mišović – Dedinje“ u Beogradu je ovih dana kovid bolnica. Njen direktor je hirurg prof. dr Vladimir Đukić.

Ovih dana ovog lekara viđamo po mnogim pitanjima epidemije koja nas je zadesila. O njemu u ovoj emisiji možemo saznati i nešto više.

Oduvek mu je bila želja da se vrati u bolnicu „Mišović“, odakle je krenuo kao zaljubljenik u medicinu. Stručno se usavršavao na najeminentnijim klinikama u svetu, u Hanoveru u Nemačkoj, Londonu, Njujorku, Tokiju. Imao je veliki broj zaduženja, uglavnom u Urgentnom centru, gde se pokazao kao dobar organizator. Tada se bavio se i organizovanjem nekih segmenata u zdravstvenoj politici.

prof. dr Vladimir Đukić

U razgovoru sa profesorom Vladimirom Đukićem u njegovom kabinetu, pokušavam da saznam šta je ispod te užurbanosti i malih pauza između dve operacije. Koliko je u mogućnosti da se bar malo izdvoji iz svoje svakodnevne aktivnosti i boravka u operacionoj sali.

prof. dr Vladimir Đukić

Govori o svojoj ženi, porodici, svojoj deci, onom što ga preokupira i svojim postulatima. Dugo ga znam i mislim da je sada sebe stvarno predstavio onakvim kakav jeste – hirurg – pa sve ostalo. Tako rešava stvari i u životu i u operacionoj sali.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Uvek sam bio hirurg – 13. decembar 2020.”

  1. Miro redovno gledam vase emisije i uzivam. Moram sada da vam kazem nesto sto osecam. Mislim da ste mnogo kratku emisiju napravili sa Vladom Djukanovicem. Taj covek je zasluzio mnogo,mnogo vise vremena. Morala sam ovo da vam napisem. Narod uopste nezna ko je i koliko veliki strucnjak i covek Vlada Djukanovic. Mozda u neko dogledno vreme napravite novu emisiju, ukljucujuvi ovo lose vreme po ceo svet i malo vise prikazete pricu o ovom divnom coveku i vanseriskom hirurgu. Unapred hvala i veliki pozdrav Milica

    Odgovori

Ostavite komentar