Grofica iz Sombora – Tamara Bakić – 17. decembar 2023

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:25

Tamara Bakić je posao manekena podigla na najviši mogući nivo. Mnogi koji se bave modom rado joj posvećuju revije i događaje, svesni koliko je značila u svetu mode.

O njoj smo profesionalno znali dosta. Privatno – skoro ništa. Znali smo da je iz Sombora. Zato sam otišla u njenu porodičnu kuću, srela njenog brata Borisa, a pre toga u njenom domu u Beogradu se sastala sa njenim najbližim prijateljima.

Mira Adanja-Polak sa najbližim prijateljima Tamare Bakić

Tamara Bakić doživela je istinsku slavu na modnim pistama Moskve, Pariza, Praga, Rima, Teherana, Dizeldorfa, Kelna, Londona i Njujorka, noseći uglavnom modele Aleksandra Joksimovića, Kristijana Diora, Renata Balestre i Pako Rabana.

Modi je bila posvećena do kraja života.

Tamara Bakić

Tamarina profesionalna priča vezana je za jugoslovensku modnu industriju. Udarila je temelje profesiji kojoj je posvetila ceo svoj život – zvaničnim regulisanjem statusa manekena.

Tamarina prepoznatljivost bila je velika – ostala je sinonim za manekensku profesiju.

Tamara Bakić

Modna revija Bate Spasojevića bila joj je posvećena u Njujorku 2018. na Brodveju, a njen poslednji nastup pred samu smrt bio je u Beogradu 2021. godine, kada je u svojoj 87. godini na pisti nosila model Aleksandra Joksimovića.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar