Vera Gajić – kraljeva prijateljica – 26. oktobar 2002.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 18:00, Prvi program RTS-a

Svake poslednje subote u mesecu, u ovom mesecu to je 26. oktobar, u istom terminu kao i živa emisija „Mira Adanja-Polak i Vi“ biće premijerno prikazivane autorske emisije Mire Adanje-Polak iz serije Ekskluzivno.

Ove subote emisija Ekskluzivno nosi naziv „Vera Gajić – kraljeva prijateljica“.

Ovu neobičnu ženu posetila je Mira Adanja-Polak u njenom domu u Palm Springs-u u Americi.

Vera Gajić je dobro poznavala kralja Petra Karađorđevića i pomagala mu je u teškim trenucima njegovog života. Mnogi predmeti vezani za intimni život kralja Petra Karađorđevića nalaze se kod Vere Gajić, a svi koji su posedovali bilo kakvu uspomenu na Kralja nudili su Veri Gajić da to otkupi.

Kuća Vere Gajić pretstavlja neobičan fenomen u životu ove žene koja je, koliko god živela u realnosti biznisa, deo svoje duše ostavila u prošlosti.

Mnogi su posećivali Veru Gajić i uglavnom je opisivali kao jednu od najbogatijih žena sa naših prostora, ne sagledavajući pri tom njenu neobičnost i različitost, bez sumnje vrednu dokumentarnog zapisa.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Vera Gajić – kraljeva prijateljica – 26. oktobar 2002.”

  1. Vera Gajić je bila rodjena sestra mog pokojnog i voljenog strica Žarka i bliska rođaka mog pokojnog tate. Svo troje su bili veoma harizmatični uspešni i obrazovani ljudi.Posećivala nas je kada bi bila u Beogradu.Voleli smo je zbog njene vedrine. Bila je kao povetarac.

    Odgovori
  2. Vera je bila moja baka… Najružnija istina o njoj je što je cela naša porodica nju gledala samo kroz novac, iz tih razloga svoju rodbinu nigde ne pominjie. Žao mi je što sam bio jako mali dok je dolazila u Beograd, pa se nje jako malo sećam. E, bako, bako…

    Odgovori

Ostavite komentar