Volim što sam ovde – Entoni Godfri, američki ambasador u Srbiji – 9. februar 2020.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16:50

Bila sam kod američkog ambasadora Entonija Godfrija u njegovom beogradskom domu, upoznala sam suprugu En i sina Džejmija. U porodičnoj atmosferi, u kući ukrašenoj za božićne praznike razgovarali smo o njegovom prvom ambasadorskom mestu ovde u Beogradu.

Američki ambasador Entoni Godfri (s porodicom) i Mira Adanja-Polak

Pričao mi je o svom dolasku u Beograd i kako je saznao da je imenovan za ambasadora u Srbiji. Napomenuo je da je bio veoma iznenađen pažnjom i interesovanjem koje su ljudi pokazali za njih kada su stigli.

Američki ambasador Entoni Godfri (s porodicom) i Mira Adanja-Polak

Nenaviknut na toliku javnost, shvatila sam da je profesionalac sa velikim znanjem o regiji koji odlično poznaje teritoriju na koju dolazi. Veliko iskustvo iz Rusije, gde je bio diplomata, sigurno mu pomaže da bolje razume zemlju u koju je došao.

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri

Uvek postoji deo ličnosti koji ostaje privatan i neposredan i koji je često izvan krutih pravila diplomatije.

Ambasador je jednostavan, neposredan i jasan. Izabrao je direktan način saznavanja o zemlji u koju je došao. Sa suprugom obilazi Beograd i putuje po Srbiji. Opredelio se za neposredan, jednostavan način da o zemlji o kojoj je i učio i čuo stekne svoj utisak, neopterećen izveštajima, analizama i razgovorima.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Volim što sam ovde – Entoni Godfri, američki ambasador u Srbiji – 9. februar 2020.”

  1. Ako mislite da Vas poštujemo, morate dokazati da kada kažete „demokratija“ zaista mislite na pravo značenje te reči. Na Kosovu i Metohiji se moraju najpre ispuniti sve ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom. Bez prethodnog ispunjenja dogovorenog ne može se ići na nove dogovore. Zašto bi se onda dogovarali, ako se dogovoreno ne primenjuje. Kako je moguće da neki penzionisani generali mogu da pričaju i pišu o vladavini prava. Jer ako se saradnja sa KInom tumači kao ugrožavanje vladavine prava, onda se to prvo odnosi na zemlju generala Dž.A.

    Odgovori

Ostavite komentar