Vratiti oduzeto – 30. april 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.30

Kada su tri izaslanika predsednika Amerike, Nemačke i Izraela boravila u Beogradu u razgovoru sa Strahinjom Sekulićem, koji je na celu Agencije za restituciju, odagnale su se sve sumnje oko vraćanja jevrejske imovine koja je oduzeta tokom Holokausta. U razgovoru sa ovim visokim zvanicnicima svojih vlada došlo je do suštinskog objašnjenja čitavog procesa vraćanja oduzete imovine, kako bi bile razjašnjene sve nedoumice i pogrešne interpretacije. Mira Adanja Polak u razgovoru sa njima daje i neka bitna tumačenja.

Ana Nedeljković i Nikola Majdak

U ateljeu mladih stvaralaca, do sada dobitnika mnogih nagrada, prisustvovala sam stvaranju animiranog filma Ane Nedeljković i Nikole Majdaka. Dobitnici jednog Berlinskog medveda rade na novom filmu dugo i sve do detalja, jer lutke treba da postanu žive. One treba da dočaraju živote svojih junaka. U svetu mašte, na ivici realnosti, u njihovom svetu – provela sam jedno pre podne shvatajući da njihove lutke igraju ulogu svih nas. Toliko malo znamo o stvaranju takve vrste filma.

Uoči Venecijanskog Bijelanala, gde će se prikazati naši slikari Milena Dragičević, Vladislav Šćepanovic i Dragan Zdravković – predsednik Programskog saveta Paviljona Srbije na Venecijanskom Bijenalu Kolja Božović bio je u Oslu, gde se susreo sa Danijelom i Gunarom Kvaranom, izabranim direktorima Oktobarskog salona za 2018. koji će u Veneciji okupiti najistaknutije svetske kritičare moderne umetnsti. Naš paviljon već privlači pažnju…

Kolja Bozović

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar