Odškrinuta vrata Kraljevske opere u Beogradu – 7. maj 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.30

Dušica Bijelić, koja je prva od mladih talenata imala mogućnost da peva u londonskom Kovent Gardenu, dovela je u Beograd svog korepetitora i tako dala mogućnost mladim operskim pevačima da pred njim pevaju i dobiju pravo stručno mišljenje o svom pevanju, što je bitno za dalji razvoj i buduću karijeru.

Dejvid Goulend, umetnički direktor Operskog studija Kraljevske opere Kovent Garden iz Londona, održao je u Beogradu masterklas za mlade operske pevače na Kolarčevom univerzitetu.

Mladi pevači, mnogi studenti Muzičke akademije na Odseku pevanje pokazali su pred njim svoja glasovna umeća. On ih je korigovao, davao sugestije, primedbe i savete.

Na poziv soprana Dušice Bijelić, koja se usavršavala u ovom prestižnom operskom studiju Kraljevske opere, Dejvid Goulend se upoznao sa mladim talentima u našoj zemlji, i sa njima u Beogradu radio kao operski korepetitor, kako bi oni usavršili svoje interpretacije, jer će im to pomoći za dalju karijeru.

Bilo je zanimljivo čuti kako se biraju pevači, kako se njihov talenat prepoznaje i šta je sve važno za uspeh na sceni.

Dusica Bijelic – Ljubavni napitak – foto Fabio Parenzan

Održan je i završni koncert sa mladim pevačima na Maloj sceni Narodnog pozorišta, gde su uz pratnju vrhunskog stručnjaka nastupili mladi operski pevaci. Pevala je kao gost i Dušica Bijelić, zadovoljna što je mladim operskim pevačima u Srbiji dala mogućnost da ih čuje neko ko može da ih pravilno usmeri ka audicijama za operske kuće u svetu.

Mlada Beograđanka, sopran Sanja Kosanić je, nakon ovog masterklasa, zahvaljujući preporuci Dejvida Goulenda, dobila priliku da u Narodnom pozorištu u Beogradu za novu produkciju Belinijeve „Norme“ (dirigent Lari Njulend, reditelj Đankarlo del Monako) kao alternacija priprema naslovnu ulogu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar