Žena koja je pobedila sistem – 11. avgust 2019.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 14:42

Posle dvadeset godina života u Americi, Gordana Šifaneli došla je na proslavu mature kada se ponovo susrela sa svojom generacijom. Dipolomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gde je završila i posdiplomske studije.

Goradana Šifaneli

Tokom NATO bombardovanja 1999,  u Beogradu je srela svog budućeg supruga  Amerikanca koji je strpljivo čekao tri meseca da se Gordana odluči da li će ostaviti sve i poći sa njim u novi život nakon tako kratkog poznantva. Odlučila se…. i u svoju zemlju nije dolazila 20 godina.

U Americi je zasnovala porodicu i uspela u onome u čemu je retko ko – postala je najmlađi finansijski savetnik žena u poznatoj korporaciji gde je naučila kako se isteruje pravda, ali i kako da sa jednom od najvećih svetskih kompanija izađe na kraj.

Goradana Šifaneli

Ostvarila je svoja prava i tako započela specifičnu karijeru, izborivši se sa nizom administrativnih teškoća. I sama je prošla kroz proces dokazivanja pravde i postala ekspert za savetovanje u slučajevima sličnim njenom. Doktorirala  je pravo i pobeđivala u sudskim postupcima protiv najvećih finansijskih kuća koje su u svom timu imale i po nekoliko advokata.

Goradana Šifaneli

Kaže da su mnoge prepreke premostive ako je čovek optimista i to govori i svojim studentima. Svojim velikim uspehom smatra i to što je pozvana da predaje na jednom uglednom državnom univerzitetu. Danas ima firmu u Merilendu koja nosi njeno prezime i bavi se advokaturom i finansijama.

Njen rad “Berzansko  poslovanje i finansijske transakcije na berzi” kao i knjiga  “Berzansko poslovanje robnim derivatima”, koju je objavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 1997. godine, prema njenim rečima, smatra se pionirskim delom na našim prostorima, jer se u to vreme o ovoj temi nije govorilo u Srbiji.

Goradana Šifaneli sa sinovima

Gordana Šifaneli ima trojicu sinova, udata je za Marka, kog je upoznala u Beogradu i čiji koreni dopiru do Sicilije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Žena koja je pobedila sistem – 11. avgust 2019.”

  1. Postovana gospodjo Miro, Vase emiseije su kao crveno slovo u kalendaru tako i u nasoj kuci. Ovu emisiju sam odgledala sa suzama, dirnula me je prepoznatljiva energija i upornost za DOBRO I ISTINU. Recenice koje su svojstvene zenama sa ovog podneblja, nema rikverc i nista nije nemoguce. Ne postoji NE ! I kad niko ne moze ja Mogu. Hvala Vam na ovom cilibaru od emisije. Svako dobro.

    Odgovori

Ostavite komentar