Život posvećen kraljici – 11. septembar 2022.

 09.09.2022
Autor: Mira Adanja-Polak

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:04

Kraljica Elizabeta Druga, britanski monarh čija je vladavina najduže trajala, preminula je u 96. godini, posle 70 godina na tronu.

U Londonu sam upoznala Huga Vikersa koji je čitav svoj život posvetio biografijama velikih ljudi, čija su imena vezana za identitet i istoriju Velike Britanije. Kao biograf kraljevske porodice pojavljuje se i kao tumač odnosa i svega što se događa u Bakingemskoj palati.

Ovaj poznati pisac život Elizabete Druge i njene porodice pratio je do najsitnijih detalja. Pojavljuje se i kao tumač situacija koje zaokupljuju pažnju javnosti.

A sve je počelo onoga dana kada ga je majka, kada je imao 6 godina, povela da prisustvuje jednoj ceremoniji gde se kraljica pojavila. Od tada se njegov život okrenuo praćenju svega značajnog u kraljevskoj porodici.

Hugo Vikers i kraljica Elizabeta Druga

Kada sam ga srela, Hugo Vikers je već pripremao tada dijamantski jubilej kraljice Elizabete koji se proslavljao tih dana u Londonu. Tu veliku proslavu, organizovao je on kao najbolji poznavalac njenog života.

Hugo Vikers je neverovatan poznavalac istorije Velike Britanije i pisac velikog broja knjiga od istorijskog značaja, ulazeći u samu bit događaja. Blizak je prijatelj velikog broja krunisanih glava Evrope. Ovaj čovek sa neverovatnom skromnošću priča o sebi, svojoj misiji i svemu što radi.

Primio me je u svom domu u Londonu i pokazao mi neke primerke svoje značajne dugo godina brižljivo sakupljane dokumentacije.

Hugo Vikers i princeza Dajana

Posvećen je svom poslu i obavlja ga sa neverovatnom odanošću. Njegov autoritet i stručnost cenjeni su u Velikoj Britaniji i van nje. Tumač je često osetljivih pitanja o kraljevskoj porodici i uživa poštovanje njenih članova.

Ovaj ekskluzivni intervju sa Hugom Vikersom pokazuje koliko posvećenost i misija pojedinca mogu doprineti interesima jedne nacije koja osvedočeno čuva svaki deo svoje istorije i tradicije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara

 1. Nevenka
  |

  Preminula je njeno velicanstvo, kraljica Elizabeta Druga. Veliki gubitak, neka joj je večna slava.

 2. Biljana Gajin
  |

  Draga I postovana Miro,sa uzivanjem pratim sve Vase emisije,kad god stignem. Srdacan pozdrav Biljana Gajin.

 3. Nevenka Jankovic
  |

  Nešto velicanstveno, treba se udubiti da bi se delimično docaralo život, delovanje nemo velicanstvo kraljice.

Ostavite komentar

Error! This email is not valid.