Život posvećen kraljici – 11. septembar 2022.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:04

Kraljica Elizabeta Druga, britanski monarh čija je vladavina najduže trajala, preminula je u 96. godini, posle 70 godina na tronu.

U Londonu sam upoznala Huga Vikersa koji je čitav svoj život posvetio biografijama velikih ljudi, čija su imena vezana za identitet i istoriju Velike Britanije. Kao biograf kraljevske porodice pojavljuje se i kao tumač odnosa i svega što se događa u Bakingemskoj palati.

Ovaj poznati pisac život Elizabete Druge i njene porodice pratio je do najsitnijih detalja. Pojavljuje se i kao tumač situacija koje zaokupljuju pažnju javnosti.

A sve je počelo onoga dana kada ga je majka, kada je imao 6 godina, povela da prisustvuje jednoj ceremoniji gde se kraljica pojavila. Od tada se njegov život okrenuo praćenju svega značajnog u kraljevskoj porodici.

Hugo Vikers i kraljica Elizabeta Druga

Kada sam ga srela, Hugo Vikers je već pripremao tada dijamantski jubilej kraljice Elizabete koji se proslavljao tih dana u Londonu. Tu veliku proslavu, organizovao je on kao najbolji poznavalac njenog života.

Hugo Vikers je neverovatan poznavalac istorije Velike Britanije i pisac velikog broja knjiga od istorijskog značaja, ulazeći u samu bit događaja. Blizak je prijatelj velikog broja krunisanih glava Evrope. Ovaj čovek sa neverovatnom skromnošću priča o sebi, svojoj misiji i svemu što radi.

Primio me je u svom domu u Londonu i pokazao mi neke primerke svoje značajne dugo godina brižljivo sakupljane dokumentacije.

Hugo Vikers i princeza Dajana

Posvećen je svom poslu i obavlja ga sa neverovatnom odanošću. Njegov autoritet i stručnost cenjeni su u Velikoj Britaniji i van nje. Tumač je često osetljivih pitanja o kraljevskoj porodici i uživa poštovanje njenih članova.

Ovaj ekskluzivni intervju sa Hugom Vikersom pokazuje koliko posvećenost i misija pojedinca mogu doprineti interesima jedne nacije koja osvedočeno čuva svaki deo svoje istorije i tradicije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Život posvećen kraljici – 11. septembar 2022.”

  1. Draga I postovana Miro,sa uzivanjem pratim sve Vase emisije,kad god stignem. Srdacan pozdrav Biljana Gajin.

    Odgovori
  2. Nešto velicanstveno, treba se udubiti da bi se delimično docaralo život, delovanje nemo velicanstvo kraljice.

    Odgovori

Ostavite komentar