Život posvećen kraljici – 19. septembar 2015.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Ovih dana zabeleženo je da je kraljica Elizabeta Druga monarh koji najduže vlada Velikom Britanijom. Na prestolu je 63 godine. U Londonu sam upoznala čoveka koji je čitav svoj život posvetio kraljici Velike Britanije.

Hugo Vikers je čovek koji život Elizabete Druge i njene porodice prati do najsitnijih detalja. Bio je fasciniran njome još kao dete, kada ga je majka jednom prilikom povela da prisustvuje ceremoniji na kojoj se kraljica pojavila. Od tada se njegov život okrenuo praćenju svega značajnog u kraljevskoj porodici.

Kada sam ga srela, Hugo Vikers je već pripremao dijamantski jubilej kraljice Elizabete koji se proslavljao tih dana u Londonu. Tu veliku proslavu, tada 60 godina njenog dolaska na presto, pratio je veliki broj ljudi širom sveta.

zivot posvecen kraljici4

Hugo Vikers je neverovatan poznavalac istorije Velike Britanije i pisac velikog broja knjiga od istorijskog značaja, ulazeći u samu bit događaja. Blizak je prijatelj velikog broja krunisanih glava Evrope. Ovaj čovek sa neverovatnom skromnošću priča o sebi, svojoj misiji i svemu što radi.

zivot posvecen kraljici1

Miru Adanju-Polak prima u svom domu u Londonu i pokazuje joj neke primerke svoje značajne dugo godina brižljivo sakupljane dokumentacije. Posvećen je svom poslu i obavlja ga sa neverovatnom odanošću. Njegov autoritet i stručnost cenjeni su u Velikoj Britaniji i van nje. Tumač je često osetljivih pitanja o kraljevskoj porodici i uživa poštovanje njenih članova.

Ovaj ekskluzivni intervju sa Hugom Vikersom pokazuje koliko posvećenost i misija pojedinca mogu doprineti interesima jedne nacije koja osvedočeno čuva svaki deo svoje istorije i tradicije.

zivot posvecen kralici3

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar