Mira Adanja-Polak i Vi – 26. septembar 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Od ove subote krećem sa programom uživo „Mira Adanja-Polak i Vi“, gde ću uvek moći, kao i do sada, da pravovremeno odgovorim na vaše sugestije i pitanja.

Prihvatili smo one koji beže od rata, o njihovoj zemlji gde besni rat ne znamo tako mnogo, dosta smo i sami preživeli i znamo kako im je. Šta će se događati dalje? Kako razumeti novonastalu situaciju? Šta kažu stratezi u svetu sa kojima se sreće prof. dr Dragan Simeunović, direktor Akademije za nacionalnu bezbednost, koji je ovih dana pozvan u Brisel na sasatanak o migracijama na Balkanu. Profesor je gost u studiju.

dragan-simenunovic

Sirija je nekada bila kolevka civilizacije. Razoreni hramovi uništili su jednu civilizaciju. U Siriji je često boravio Nebojša Kotlajić, koji sve to pamti i koji je za seriju svojih priloga dobio međunarodna priznanja.

Upoznaćemo vas sa jednim fenomenom kod mladih o kome se ne govori, a koji zabrinjava roditelje. Gost u studiju je prof. dr Vojislav Ćurčić, psihijatar i psihoanalitičar.

Gost u studiju je Ivana Todorović iz „Bel hospisa“, koja se godinama zalaže za rešavanje smešaja terminalno bolesnih pacijenata, jer nema dovoljno postelja za njihovo zbrinjavanje.

Dalida Grmuša je pijanista i kompozitor. Ima veliki broj koncerata na poziv onih koji su je bar jednom čuli. Svoje kompozicije izvodi uživo za vas u studiju.

pijanista i kompozitor

Godina 2015. proslavila nas je u sportu. Atletičarka Ivana Španović svojim skokom u dalj proslavila je ovu disciplinu i Srbiju. Istražujemo kako treba skočiti što dalje.

Danijela Bandari izbegla je sa svojom porodicom 1991. godine iz Podravske Slatine i doselila se u Novi Sad. Tu je porodica započela svoj novi život. U svoju roditeljsku kuću Danijela je iz Indije došla u posetu, a njenu priču znate iz emisije „Prava ljubavna bajka“, u kojoj ona i njen muž Ranvir govore o svojoj ljubavi i susretu. Otišli smo da zabeležimo porodično okupljanje u Novom Sadu.

danijela bandari novi sad Grupna

U studiju su slike Petra Radlovića, koji upravo izlaže u galeriji ULUS u Beogradu.

slikar petar

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar