Mira Adanja-Polak i Vi – 1. oktobar 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Dokaz svojine je ako je imovina upisana u katastar. U poseti smo Republičkom geodetskom zavodu, gde se uspostavlja jedinstveni katastar nepokretnosti na teritoriji Srbije. Koliko je važno biti upisan u katastar nepokretnosti – saznajemo od Nenada Tesle, diplomiranog geodetskog inženjera koji je na čelu ove veoma važne ustanove čiji podaci su od velikog strateškog značaja za našu zemlju.

Gost emisije je Dušanka Subotić-Homen, advokat čija se porodična advokatska kancelarija posle Drugog svetskog rata bavila problemom vraćanja konfiskovane i oduzete imovine. Gospođa Dušanka Subotić-Homen govori o novom zakonu i o tome šta se od nacionalizovanih poseda može vratiti restitucijom, a šta ne.

U studiju je Sandrina Anđić, producent. Na ove prostore donela je licencu gledane emisije "Ja imam talenat". Šta je zapamtila sa svih snimanja širom Evrope gde je ovaj program, kao i kod nas, izazvao veliko interesovanje.

Upoznaćete Feđu Markovića, mladog violinistu koji je već napravio međunarodnu karijeru. Imao je solistički koncert sa 11 godina. Osvojio je prvu nagradu na međunarodnom takmičenju u Češkoj. Nastupao je na "Kolarcu" i u "Ruskom domu". Javio se putem interneta na konkurs Valerija Ferona, graditelja violina iz Kremone, i bio izabran da dobije dragocenu violinu koju mu je lično doneo graditelj iz Kremone i uručio mu je na svečanosti u Jagodini.

U poseti starom domaćinstvu iz 1880. godine. Tu je sve kao nekada. Hrana se sprema na stari dobri način, a vreme kao da je stalo. Takva mesta se danas retko nalaze, a ljudi čeznu za takvim ambijentima, pa putuju dugo i daleko, često ne znajući šta sve mi imamo.

U studiju su slike Dunje Savčić, koja slika lutke širom otvorenih očiju u kojima se posetioci ogledaju i osećaju radost. Inspiraciju je našla u japanskim lutkama.

Gost u studiju – Aja Jung, pred gostovanje Baletske škole Milanske skale u Sava centru.

Klizište u Grockoj na kome su građene kuće.

Slike – Ljupčo Samardžijski.

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 1. oktobar 2011.”

  1. Poštovana, interesuje me gde se nalazi domaćinstvo koje se pominje u Vašoj poslednjoj emisiji, od 1. oktobra. Unapred hvala!

    Odgovori

Ostavite komentar