Mira Adanja-Polak i Vi – 11. maj 2013.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je dr Nikola Pavlović, nefrolog, koji govori o nedavnom otkriću uzroka endemske nefropatije koja je karakteristična za istočni deo Srbije i pacijente dovodi u zavisnost od aparata za dijalizu zbog prestanka rada bubrega.

U Beograd su došli poslovni ljudi iz Švajcarske, pripadnici jedne od najuticajnijih poslovnih grupa – Volfsberg, koji dolaskom u Srbiju i upoznajući je žele da našu zemlju približe poslovnom svetu koji ulaže i razvija određene regije.

Kako je izgledala Vrnjačka banja nekada? Bila je to banja u koju su dolazila gospoda da piju lekovitu vodu i bilo je pravo uživanje boraviti u njoj. Podsećamo na te dane koji treba da se vrate. Ići u banju oduvek je bilo važno i za dušu i za telo.

Vladimir Milošević, pijanista, i Dragan Đorđević, violončelista, nastupili su na Festivalu savremenih lica pijanizma u Sankt Peterburgu koji je osnovala naša poznata pijanistkinja Mira Jevtić Ruben. Imali su veliki uspeh, a pred njima je i međunarodna karijera.

Gost u studiju je Indija Oksenberg, ćerka Katarine Oksenberg i unuka princeze Jelisavete Karađorđević. Dok bude bila u Beogradu, gde radi na filmu koji se snima u glavnom gradu, stanovaće kod bake i upoznavati zemlju svojih predaka.

Slike u studiju su platna naših eminentnih slikara iz privatnih kolekcija objavljene u knjizi "Kolekcionar kao kustos i selektor".

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar