Mira Adanja-Polak i Vi – 11. novembar 2007.

Nedelja, 16.03, Prvi program RTS-a

Gost u studiju – prof. dr Zoran Krivokapić, hirurg Prve hirurške klinike u Beogradu. Vratio se iz Izraela, gde je demonstrirao komplikovane operacije debelog creva pacijenata sa karcinomom; tim operacijama se spasava normalna funkcija anusa. Pred kolegama iz iste struke čitav tok šest operacija prenosio se na velikom platnu.

U poseti fabrici cipela u Srbiji gde se izrađuju delovi za cipele najčuvenijih svetskih marki: „Prada“, „Feragamo“, „Piacoti“. Tu se sastavljaju i kroje materijali koji dolaze iz Italije. Kako sve to izgleda?

Gost u studiju – Goran Marinković, talentovani industrijski dizajner, dobitnik stipendije za prestižnu školu dizajna u Milanu. Za život u Milanu mora da nađe sredstva. Kome se sve obraćao?

Videćete kako je tvorac web-a Tim Berners Li došao na ideju da jednu starinsku svaštaru pretvori u genijalni sistem povezivanja internet sadržaja koji je u upotrebi i danas. U muzeju u Cernu, u Švajcarskoj, i danas se čuva taj prvi Lijev projekat, koji je predao svojim šefovima, a ovi ga svojim parafima odobrili za realizaciju. Tu je i Lijev prvi kompjuter na kome je primenio web.

Izveštaj sa medicinskog skupa na Kopaoniku o stomi.

Skulptoru Olgi Jevrić ukradena je skulptura. Na neobezbeđene ateljee na Sajmištu upozoravali smo još pre godinu dana. Skulpture kradu i u Engleskoj.

Videćete predmete koji će biti na aukciji u „Madlartu“.

Modni kreator iz Rima – Jelica Jovičić – Monja.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar