Mira Adanja-Polak i Vi – 12. jul 2008.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Gost u studiju je dr Zoran Matović, ortoped iz Niša koji je prisustvovao operaciji poznatog hirurga ortopeda dr Bergera u Raš bolnici u Americi. Doneo je zanimljiva iskustva koja je sam zabeležio kamerom.

Odlazim u Banovce kod Dušanke i Jovana Bjelotomića, slepog dečaka koji je sa majkom konačno dobio stan, prazan kada smo ga snimili. Nakon apela u ovom programu, javila se firma "Maldeks" i potpuno opremila stan.

Tražimo odgovor da li je školovanje u Srbiji besplatno – kako zakon kaže. Gost u studiju je Bojan Ristić, koordinator Republičke upisne komisije i šef odseka za srednje stručno obrazovanje u Ministarstvu prosvete.

Gost u studiju je prof. dr Dragan Simeunović, koji govori o terorističkom napadu u Turskoj i efektima tog napada na turizam.

Vera Cedrel izveštava za ovaj program iz Kine.

Italijanska grupa pevača “Klaster” u ambijentu starog Rima.

Prijem povodom Dana državnosti Crne Gore. Domaćin – Anka Vojvodić, ambasador CG u Srbiji.

U studiju je Dušan Rusalić, koji vaja u staklu. Originalnost njegovih radova pleni. Boje koje se prelivaju sugerišu morske talase i blizinu godišnjih odmora.

Susret u Hong Kongu sa Marvinom Farkašem veoma je zanimljiv jer on pamti i onaj Hong Kong koga više nema. Starosedelac i čovek dobrih opažanja pomaže reporteru da dobije pravu sliku grada u koji dolazi. Uvek je zanimljivo sresti i druge TV ekipe koje rade isti posao.

Velike vrućine sugerišu i specifičnu vrstu turizma: odmarate se, a ne izlazite iz vode.

Gost u studiju je gospodin Sava Todorov, antikvar iz Novog Sada, koji daje na poklon jednu gitaru i jednu tamburu.

Gledaćete u toku leta 2008.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar