Mira Adanja Polak i Vi – 12. jul 2014.

 

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Dr Ana Gifing u programu govori o osetljivom problemu menopauze koji je još uvek velika nepoznanica. Da li se može preskočiti ili zaobići? Mnoge žene su uverene da menopauzu treba otrpeti sa svim problemima koji idu uz nju. Dr Gifing donosi nove metode kontrole i lečenja ovog nezaobilaznog perioda u životu svake žene koje se primenjuju u svetu.

Ovih dana vraćeno je u svojinu imanje kneginje Olge  Karađorđević naslednicima – princezi Jelisaveti Karađorđević i njenom bratu Aleksandru Karađorđeviću. Njih dvoje su deca kneza Pavla i kneginje Olge. Vila „Crnogorka“ bila je doskora rezidencija Ambasade Crne Gore. Videćete kako je protekao čin predaje ključeva, ko je sve bio na događaju i kako izgleda imanje koje je sada u vlasništvu princeze Jelisavete i njenog brata Aleksandra Karađorđevića.

U poseti Srbiji bio je nadbiskup Dominik Mamberti, sekretar Svete stolice za odnose sa državama. Funkcija nadbiskupa Mambertija u Vatikanu se tretira kao funkcija ministra inostranih poslova. Ovo je i prva poseta Srbiji posle 11 godina. Potpisan je i dogovor o kulturnoj saradnji Srbije i Vatikana. Posle održane mise u crkvi na Neimaru, srela sam nadbiskupa Mambertija i kratko razgovarala sa njim.

Sanja Stefanović, pijanistkinja sa Univerziteta u Kini, zajedno sa Pro Artom iz Londona, organizovala je humanitarni koncert i sakupila novac za pomoć poplavljenima u Srbiji. Kinezi pamte kada je Srbija pritekla u pomoć nakon zemljotresa. To je prvi put da su u Kini sakupljena sredstva za pomoć ugroženima privatnom inicijativom.

Ambasadorka Indije Narinder Čohan predstavila je u Indijskoj kući u Beogradu reviju mladih modnih kreatora. a ići će i na EGZIT u Novi Sad.

U goste dolazi Kateno Tino Favaca, jedan od proslavljenih pevača sicilijanskih i napolitanskih pesama. Nastupaće i na BELEF-u.

Dr Haus je omiljeni televizijski lik koji će Beograđanima pokazati i druge svoje veštine. Pored šarma i poznavanja medicine, pokazaće i svoje pevačko umeće.

U studiju su slike Milene Zevu, koja sprema izložbu za svečano otvaranje novog hotela u Porto Monte Negru. Slikajući poznate ličnosti širom sveta, očekuje se i dolazak velike svetske zvezde na otvaranje njene izložbe 2. avgusta.

Od danas su Novak Đoković i Jelena Ristić muž i žena. Jelena Ristić je
uzela muževljevo prezime i zvaće će se Jelena Đoković.

Nedavni susret sa novinarkom Tonkom Alujevi, koja je došla po intervju sa
autorom ovog programa – pretvorio se u intervju koji sam ja uradila sa njom.

 
https://www.youtube.com/watch?v=Lif7s0mqqJI
https://www.youtube.com/watch?v=32E0kAqin5o

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar