Leticijin izbor – 5. jul 2014.

Serija „Ekskluzivno“, subota, 14:00, Prvi program RTS-a

Leticija Gart obrela se u Beogradu kao supruga holandskog ambasadora. Rođena je u Surinamiju, gde i danas žive njeni roditelji. Deda i baba su joj iz Kine i sa Jamajke.

Kao supruga diplomate i majka dvoje dece, prošla je svet i svakako da nije uvek bila zadovoljna posluženjima na mnogobrojnim prijemima na kojima je bila. Smatrala je da je hrana uglavnom jednolična i dosadna.

Kada je njen muž na kraju svoje diplomatske misije napuštao Beograd, na iznenađenje svih – odlučila je da ostane ovde i počne sa ostvarivanjem svog dugogodišnjeg sna – da kuva onako kako je zamislila i da time počne ozbiljno da se bavi. Od trenutka odluke prošlo je 12 godina, kada je iznajmila kuću na Dedinju sa baštom, u kojoj gaji raznovrsne začine, gde spravlja čudnovata jela. Sada iz Beograda putuje po svetu kada je ljudi zovu za posebne prilike, kada treba iznenaditi goste nečim posebnim i različitim.

U svom domu pokazala mi je neke od začina koje gaji, odala neke male tajne, objasnila da je u jednostavnosti i najveće umeće, kako se ukusi kombinuju i kako i sam cvet može da se jede. Bio je to poseban doživljaj. Iako u Beogradu, imala sam utisak da sam otplovila negde daleko, u nepoznato.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar