Mira Adanja-Polak i Vi – 12. oktobar 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

U Beogradu će se po drugi put održati pravi Bečki bal koji ima dugogodišnju tradiciju. Prilikom toga, doći će mnogi zvaničnici iz Beča, iskazujući time prijateljstvo dva grada.

Gost u studiju je Anica Macka Dojder, o kojoj je emitovana emisija u seriji "Ekskluzivno". Na nedavnim parlamentarnim izborima u Austriji imala je zapažen rezultat kao predstavnik svoje partije. Anica Macka Dojder dolazi u ime grada Beča i gradonačelnika Beča gospodina Hojpla na Bečki bal koji se drugi put održava u Beogradu.

Kojim sve bolesnicima može da pomogne hiperbarična komora? Najnovija istraživanja pokazuju da ona poboljšava stanje kod autistične dece koja u Centar za hiperbaričnu komoru u Beogradu dolaze iz čitavog regiona i mnogih zemalja sveta.

Gost u emisiji je Dragan Simenunović, direktor nove Akademije za bezbednost.

U Galeriji fresaka Pavle Aksentijević ostvario je svoju životnu želju da pred publikom peva baroknu muziku sa Sanjom Kosanić, mladim sopranom.

Na Zlatiboru će se održati kongres kardiologa. Gost u studiju je prof. dr Milan Nedeljković, predsednik Udruženja kardiologa Srbije i predsednik organizacionog odbora kongresa. Učestvuje 798 naših kardiologa a prisustvuju i kardiolozi iz 25 zemalja.

Upoznaćete Ritu Dalal, devojku iz Indije koja je završila pilotsku školu kod nas, i njenog kolegu Stefana Kneževića.

U studiju su slike Damjana Đakova, o kome knjigu piše Dragoljub Kojčić, a knjiga će se pojaviti na sajmu knjiga. Posetili smo Damjana Đakova na Adi Ciganliji, gde privodi kraju gradnju svog ateljea.

U studiju ćete videti šarolikost boja u poznatim francuskim kolačićima koje je u Beograd donela Nataša Bošković.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 12. oktobar 2013.”

  1. Gđo Polak, hteo bih samo da Vam skrenem pažnju na naš običaj da preuveličavamo svoja dostignuća i kitimo se nekim epitetima koje nismo zaslužili. Hiperbarička medicina je kod nas u povoju. Dr Gošović i dr Stor su u Splitu pre 45 godina počeli sa hiperbaričkom medicinom i imaju sada u Splitu institut pomorske medicine, jedan od najvećih centara u Evropi. U Puli, firma „OXY“ proizvodi baro-komore i ima hiperbaričke centre za potrebe ronilaca i za pacijente u postoperativnom oporavku. Ja sam ronilački instruktor (nekad iz Pule – ratna mornarica) već 40 godina pa su mi nešto poznatije prilike u ovoj branši. Počinje otimačina jer ovo postaje vrlo unosan posao. Lečenje ronilaca, pacijenti u postoperativnom oporavku, zarastanje rana, priprema sportista i još mnogo situacija gde se diše kiseonik pod pritiskom. Sve se ovo postiže običnom oksigenacijom. Tajna zanata je u tome da se odrede tačni režimi boravka u komori za određene slučajeve. Dekompresiona bolest kod ronilaca (rastvaranje azota u krvi) vuče za sobom najviše znanja i angažovanja po terapeutskim tablicama.
    Ovo pišem sa namerom da vas informičem i da izrazim žaljenje što se u ovoj mladoj oblasti puno njih neopravdano busa u prsa! Nadam se da ćete ovo pročitati. Pozdrav

    Odgovori

Ostavite komentar