Mira Adanja-Polak i Vi – 19. oktobar 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je Grejem Perols, direktor britanskog hospisa – institucije koja prima teško bolesne pacijente koji više nisu za bolničko lečenje. Njih bolnica otpušta kući. O ovim teškim pacijentima treba da vodi računa porodica, koja za to nema niti ni znanja ni uslova. Kod nas u Srbiji nema zvanične ustanove koja prima pacijente obolela od raka u terminalnoj fazi. Velika Britanija poznata je po savršeno organizovanim hospisima – ima ih oko 200 i u njih dolaze porodice da bi obišle svoje teško obolele članove. Da li će se kod nas graditi ovakve ustanove?

U Beogradu su boravili vrhunski urolozi, koji su, sledeći sećanje na prof. Sava Perovića, na inicijativu njegovog učenika dr Radoša Đinovića, izveli niz delikatnih komplikovanih operacija koje su bile i obuka mnogim urolozima iz zemlje i inostranstva.

U  studiju je Nebojša Glogovac, glumac koji svojim talentom i umećem oduševljava pozorišnu i filmsku publiku.

Mirjana  Lazarević je odgovorni urednik programa Centra za muziku Kolarčeve zadužbine. Ona nam kao goste dovodi najeminentnije izvođače ozbiljne muzike. Kako joj to polazi za rukom?

Lana Rakanović je keramičar-skulptor. Ona je izložila veoma zanimljive eksponate koji su privukli našu pažnju u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Upoznaćete Vladana Milića, cvećara koji na cvetnoj pijaci od ranog jutra do kasno u noć prodaje cveće i koji svake subote svežim cvećem ukrašava studio ovog programa.

Slike u studiju – Snežana Arnautović, multimedijalna umetnica, poznata po slikama i performansima. Njene slike odišu optimizmom.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 19. oktobar 2013.”

  1. Poštovana Miro Adanja Polak,
    Veoma žalim što u Vašoj cenjenoj emisiji niste prihvatili predlog da intervjuišete svetski poznate i priznate lidere za održivi razvoj i borce protiv GMO – dr Vandana Šivu i prof. dr Džona Fagana, koji su učestvovali na Međunarodnoj konferenciji: GMO – Etika ili interes.

    Odgovori
  2. Draga gđo Miro, drago mi je da ste pomenuli nesrećne ljude koji su teško bolesni a od njih su svi digli ruke. Ipak, mislim da i njima ima spasa, makar bi mogao neko da im pomogne da imaju produžetak svog dragocenog života, naročito oni koji nisu stradali telesno svojom nepažnjom i greškom. Veoma Vas poštujem i bilo bi divno kad bi se osnovala institucionalna briga za ovakve pacijente. Obolela sam od mult. skleroze, što je posledica sepse na porođaju. Svi su me odbacili. Ne mogu da Vam opišem koliko je bolno kad se izlazi iz svoje kože. Hvala.

    Odgovori

Ostavite komentar