Mira Adanja-Polak i Vi – 14. februar 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Sve češće se priča o različitim metodama i učenjima koji treba da nam olakšaju život, ali i da nas nauče da prevaziđemo razne teškoće. Koliko takve metode mogu praktikovati oni koji nisu adekvatno obučeni i koji nemaju stručne kvalifikacije. Lečenje psihičkih poremećaja i rad sa ljudima zahtevaju posebnu obazrivost. O tome će se govoriti u emisiji.

Gosti u studiju su oni koji treba da vas upozore na to da dobro razmislite pre nego što se zadužite. To su ljudi koji imaju veliko iskustvo kada je reč o primeni zakona. To su izvršitelji – Ratko Vidović sa svojim pomoćnikom Milošem Ristićem. Od njih ćemo saznati kakve sve pogodnosti nude prilikom rešavanja vaših dugova.

Naš poznati violinista Jovan Kolundžija, osnivač Centra lepih umetnosti „Gvarnerijus“, prve privatne ustanove kulture od nacionalnog značaja, gost je u studiju. Njegov rad nagrađen je „Vukovom nagradom“ za 2014. godinu.

Matične ćelije danas se primenjuju u rekonstruktivnoj hirurgiji – rekonstrukciji dojke, saniranju posledica opekotina, u opštoj hitrurgiji kod bržeg zarastanja rana, u kardiologiji, reumatologiji, plastičnoj hirurgiji. Sve se više govori i o uzimanju matičnih ćelija iz masnog tkiva. O tome će govoriti dr Katarina Anđelkov, plastični i rekonstruktivni hirurg, koja se nedavno vratila sa međunarodnog skupa u Parizu.

2140215

Mira Adanja-Polak bila je u poseti Branislavu Mitroviću, jednom od naših najznačajnijih arhitekata, koji je krajem prošle godine dobio veliko međunarodno priznanje u Meksiku. Samo u prošloj godini, Mitrović je učestvovao na četiri međunarodna konkursa, sedam izložbi, a osmislio je i devet idejnih rešenja, napisao četiri recenzije knjiga, potpisao nekoliko članaka u mnogim časopisima… Autorka ga je posetila u njegovom ateljeu.

Videćemo i kakvo je rešenje za spomenik Nikoli Tesli poslao u Ameriku slikar Miloš Šobajić povodom namere firme „Tesla motors“ da u Kaliforniji podigne spomenik ovom velikom naučniku.

Milos Sobajic

Videćete i Most ljubavi u Parizu na koji su zaljubljeni kačili katance kao dokaz večne ljubavi. Most je otežao i dokazi ljubavi počinju biti opasni po bezbednost.

Polufinalistkinja američkog „Iks faktora“ Lili Meklaud svoju karijeru pevačice započela je pobedom u ovoj televizijskoj emisiji. Imala je tada 55 godina. Mnogi je upoređuju sa Tinom Tarner. Nekoliko dana boravi u Beogradu na poziv „Njuzvika“ u Srbiji.

Lili Meklaud

U studiju su slike Maje Jovanović-Majolinice.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar