Mira Adanja-Polak i Vi – 14. mart 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Gost emisije je Vladimir Čupić, predsednik izvršnog odbora Hypo Alpe Adria Bank a. d. Beograd. Govori o tome kako je moglo doći do dezinformacije o tome da se banka prodaje. Šta  stoji iza toga? Koji je cilj takve informacije? Koliko takva informacija šteti?

Gost emisije je dr Sanja Rolović, klinički psiholog i psihoterapeut. Bila je predsednik međunarodne konferencije posvećene porodičnoj psihoterapiji koja je održana u Portorožu. Budući da su sve češće devijacije u ponašanju ljudi, saznajemo i za neke nove metode lečenja.

U sedištu multinacionalne kompanije "Cepter" u Monte Karlu odražan je veliki skup najboljih menadžera iz preko 40 zemalja koje okupljaju 120.000 zaposlenih. Kako u vremenu krize veliki sistemi motivišu svoje menadžere? Šta ih vezuje za firmu: samo novac ili mogućnost napredovanja i nagrađivanja? Predsednik i vlasnik kompanije Filip Cepter priredio je najboljim menadžerima nesvakidašnji doživljaj u Monaku.

Nakon tradicionalno proslavljenog džez rođendana u "Akademiji 28" u Beogradu – u studiju je Jovan Maljoković, proslavljeni džez-saksofonista, sa svojim džez bendom.

Godišnjica nastanka web-a i prvi projekat Bernarda Lija.

Videćete kakve je sve poklone i od koga  dobijao Josip Broz Tito. Depo se otvorio i mi zavirujemo u njega.

Šta će sve biti izloženo na prolećnoj aukciji u "Madlartu". Aukcija dragocenih predmeta i slika poznatih slikara.

Nada i Kosta Carina radili su zajedno više od 50 godina. Njihova imena bila su na špicama mnogih inostranih filmova koje su prevodili i titlovali. Preko njih smo upoznali i mnoge svetske filmske zvezde. Nakon smrti svog muža, Nada Carina je Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu poklonila  dragocene materijale svog supruga Koste Carine.

U studiju su slike i oslikane lutke slikarke Marije Đurić.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 14. mart 2009.”

  1. Poštovana Miro, ovom prilikom bih Vas srdačno pozdravila i zahvalila na divnim prilozima koje nam poklanjate. Pošto sam mama dvoje male i zahtevne dece, jedva da se izborim za termin da odgledam Vašu emisiju, pa makar i „s nogu“. Poslednju sam sa zadovoljstvom odgledala. Pozdrav iz Kragujevca!

    Odgovori
  2. Samo bi me zanimalo kako se zove knjiga Sanje Rolović, knjiga koja govori o novoj psihoterapijskoj metodi naracije o pozitivnim uspjesima. Molio bih odgovor. Hvala!

    Odgovori

Ostavite komentar