Mira Adanja-Polak i Vi – 21. mart 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

U poseti ambasadoru Švajcarske Ervinu Hoferu. Šta možemo naučiti od Švajcaraca u ovoj krizi? Da li će Švajcarska prekršiti vekovni zavet ćutanja o bankovnim računima? Kako Švajcarska vidi tranziciju kod nas? Kako može da nam pomogne?

Gost u studiju je Željko Hubač, urednik izdavačke delatnosti u Narodnom pozorištu. To su izložbe i katalozi koje držite u rukama tokom predstava. Narodno pozorište ima i svoj list. O tome se malo zna.

Izložba poklona koje je dobijao Tito izazvala je veliko interesovanje. Tito je i dalje tajna. U Londonu, na vrlo neobičnom mestu, u privatnoj galeriji, zatičemo eksponat koji je Tito kupio u Londonu, a tada je, sudeći po biografskim podacima, bio negde drugde.

U studiju je Katarina Milosavljević, mlada pijanistkinja iz Valjeva, koja je za svoj talenat dobila veliki broj priznanja i pehara na međunarodnim takmičenjima i kod nas.

Sećate se Đorđa Varde, dizajnera cveća o kome je rađena ekskluzivna emisija i koji dekoriše pariski "Ric". Ponovna poseta govori o tome kakve su bile reakcije nakon emitovanja emisije o uspehu u pariskom "Ricu". Ko mu je sve pisao? Videćete i kako je danas dekorisan "Ric"; svaka dva dana krasi ga novo sveže cveće.

Jedan dobar novinar, uz to docent i predavač na Fakultetu političkih nauka, dr Veselin Kljajić napisao je knjigu "Intervju", u kojoj na osnovu svog bogatog novinarskog iskustva i navođenjem svojih napisa obučava generacije studenata.

Kada ste zaštićeni stanar, imate stanarsko pravo. No, neko je kupio kuću u kojoj stanujete, a kuća se vremenom ruši i šta da činite? Slušamo ispovest Gordane Tasić.

Kako izgleda kriza u Monte Karlu, a kako na Karibima?

Dobitnik gitare koju je poklonila Ljiljana Živanović biće gost u studiju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar