Mira Adanja-Polak i Vi – 14. mart 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u emisiji je Vladimir Rebić, načelnik uprave saobraćajne policije MUP Srbije, povodom brze intervencije u nalaženju kidnapovane devojčice u Beogradu.

Pad helikoptera Vojske Srbije koji je leteo iz Pazara kako bi spasao život bebe od 5 dana. Sećanje na pilota Omera Mehića, koji je spasavao i poplavljene iz Obrenovca.

Sve je manje autohtonog – našeg voća. O tome govori Aleksandra Savić, viši kustos Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.

Mnogi građani su zaduženi. Ako ne budu u mogućnosti da otplate kredit, vrlo lako mogu da bankrotiraju i izgube sve. Koliko je takva mogućnost blizu i kako će to izgledati? Kako se dužnici mogu spasti? Novinar Dragan Stojev bavio se ovim pitanjem.

Da li je aktuelni grip drugačiji, da li je u pitanju epidemija, da li smo manje otporni, da li sve znamo o ovoj bolesti? Odgovore će dati prim. dr Mijomir Pelemiš, direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije.

Reditelj Jagoš Marković priprema Molijerovog „Uobraženog bolesnika“. Nije mu lako bilo da odabere glumce. Čućemo njegove kriterijume i prioritete u ovom poslu.

Kostimi Bojane Nikitovic

Kostimograf Bojana Nikitović angažovana je u nekoliko filmova koji se snimaju u inostranstvu. Upravo je završile kostime za Majkla Daglasa, Orlanda Bluma, Džona Malkoviča. a trenutno osmišljava i kostime za novi mjuzikl „Mama Mia“ u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Njene kreacije smo nedavno videli i u predstavi „Čudo u Šarganu“ u Narodnom pozorištu. Bojana Nikitović je gost u studiju.

Ovih dana mnogi se sećaju Danila Kiša, prošlo je 80 godina od njegovog rođenja, a Mira Adanja-Polak je u svojoj dokumentaciji pronašla intervju koji je uradila pred sam kraj njegovog života.

Dunja Došen ima 14 godina. Pored toga što je odlična učenica, ona je i golman u muškoj reprezentaciji svoje škole i slaže Rubikovu kocku za 8.68 sekundi, što je zvanični rekord Srbije. U studiju će nam to i pokazati.

Mihael Milunovic

Studio krase slike Mihaela Milunovića, čija se dela nalaze i u muzeju Ludvig u Beču, u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu i u kolekcijama velikih korporacija i privatnim zbirkama. Njegova samo jedna slika, kao poseban koncept, izložena je u galeriji „Dar-mar“ u Beogradu.Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar