Mira Adanja-Polak i Vi – 14. oktobar 2007.

Nedelja, 16.03, Prvi program RTS-a

Prelazni period kod žena – menopauza, još uvek je tema o kojoj se mnogo govori u medicinskim krugovima. Kako ublažiti simptome? Da li se klimakterijum može preskočiti? Postoje različita mišljenja o tome kako taj period što bezbolnije prevazići. Nedavno saopštenje Međunarodne organizacije za menopauzu daje jedno novo tumačenje. Gost u studiju je prof. dr Milka Drezgić, endokrinolog u Kliničkom centru Srbije.

Zakon o restituciji bio je česta tema kada je Milan Parivodić, sada savetnik predsednika Vlade, bio na mestu ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom. Svi su očekivali zakon koji bi regulisao vraćanje privatne imovine. Šta se sada događa? Gde se stalo?

Profesor dr Milan Popović, psihijatar i psihoterapeut koji je u svojoj dugogodišnjoj profesionalnoj karijeri usmerio veliki broj psihijatara i terapeuta. Uvek daje dobre savete i objašnjenja za ponašanja koja vidimo.

Kamera je bila na setu ispred Savezne skupštine u Beogradu, gde se snima TV serija „Ajnštajn“ u realizaciji filmske kuće Amati 87. Čuvena rediteljka Lilijana Kavani priča o liku Mileve Ajnštajn, koji ju je inspirisao da za RAI Uno napravi mini TV seriju od dve jednočasovne epizode, u kojoj je najviše pažnje poklonjeno Milevi i njenom uticaju na Alberta Ajnštajna.

Gost emisije – Zoran Ivanović, vajar, autor spomenika Nikoli Pašiću, Branislavu Nušiću, kralju Aleksandru Karađorđeviću, despotu Stefanu Lazareviću, kao i skulptura na zgradi Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Kako su u jednom francuskom selu rešili prodaju rakije za čiju proizvodnju je potrebna  dozvola?

U studiju su šeširi neverovatnih oblika modnog kreatora iz Pariza Regis Lene.

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar