Mira Adanja-Polak i Vi – 15. februar 2014.

Subota, 14:15, Drugi program RTS-a, uživo

Gost u emisiji je Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju Srbije, koji odgovara na brojna pitanja građana kada je u pitanju nacionalizovana imovina, kao i imovina oduzeta prilikom eksproprijacije.

Milorad Mandić-Manda je novi direktor pozorišta "Boško Buha". Ima nameru i veliku želju da ovo pozorište obnovi i sačuva tradiciju i značaj ove kolevke najznačajnijih glumačkih imena u nas. Čućemo koji su mu planovi, a i podsetićemo vas ko je sve počeo karijeru u ovom pozorištu za decu i odrasle.

Gost u studiju je Mima Lazarević, urednik Centra za muziku Kolarčeve zadužbine, koja je započela svetsku akciju prikupljanja sredstava za kupovinu klavira za značajne koncerte koji se održavaju u koncertnoj sali Kolarca. Čitava zamisao započeta je koncertom Nemanje Radulovića, a nastavljena koncertima naših muzičara koji žive širom sveta.

Upoznaćemo vas sa Maricom Hadžibabić, veziljom koja istrajava sa svojim hobijem u vreme svih tehnoloških dostignuća. Srela sam je na izložbi u Manakovoj kući. Marica Hadžibabić poklanja jednu dečiju violinu.

Plesni teatar "Gospođe" u martu mesecu sprema predstavu u kojoj učestvuju dame iznad 55 godina koje do sada nisu imale nikakvog iskustva na sceni. Aleksandar Ilić, baletski umetnik i koreograf Narodnog pozorišta u Beogradu, ovu predstavu realizuje ljubaznošću svoje matične kuće na Maloj sceni Nacionalnog teatra.

Videćete kako je klavir dobijen od porodice Marić Mihajlo Stojčić smestio u svoj stan. Na tom klaviru će imati priliku da vežba kada god poželi.

Umrla je velika vajarka Olga Jevrić. Podsećamo vas na jedan susret sa njom.

Da li ste skoro bili u Botaničkoj bašti?

U studiju su slike Aleksandra Lukovića-Lukijana, koga više nema. Umro je u 91. godini. Prepoznatljiv je po posebnom stilu slikanja. Osnivač je "Decembarske grupe", a prva saznanja iz slikarstva stekao je u privatnoj školi Mladena Josića.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 15. februar 2014.”

  1. Poštovana Miro, povod što Vam pišem je reportaža iz Vile MIR. Verujem da niko ne može ostati ravnodušan gledajući ono bogastvo i lepotu koja je skrivena od javnosti. Palo mi je na um: zašto nadležni ne iznesu sve to i osmisle stalnu izložbu u okviru Muzeja 25. maj, pa da od poseta domaćih i stranih turista zaradimo tako neophodan nam novac koji bi se upotrebio u razne svrhe, npr. za održavanje svih muzeja. Kako to pametno rade Turci sa izložbom dragocenosti iz vremena Otomanske imperije u Topkapi palati. Ako sami ne umemo da osmislimo kako da zaradimo, treba da učimo od onih koji to znaju. Nadam se da se slažete sa mnom i verujem da i sami predlažete onima kojima treba. Uz najbolje želje na privatnom i poslovnom planu, srdačno Vas pozdravljam! Radmila

    Odgovori
  2. Savršeni ste, dok uživam u Vašim emisijama, osećam se kao deo sveta i verujem da i u ovoj zemlji ima još pravih intelektualaca i ljudi sa dušom. Hvala Vam.

    Odgovori
  3. Retko šta me može sprečiti da ne odgledam predivne emisije naše uvažene Mire Adanje Polak! Moje veliko poštovanje i pozdrav od srca!

    Odgovori

Ostavite komentar