Mira Adanja-Polak i Vi – 22. februar 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restutuciju, ponovo je u studiju i odgovara na vaša pitanja koja su stigla posle njegovog gostovanja prošle subote.

Gost u studiju je Ivan Medenica, kritičar i teatrolog, koji govori o tome da li kritičar mora da bude voljen i šta znači kada se kaže da je kritičar konstruktivan.

Milica Hakman, ćerka čuvenog slikara Koste Hakmana, odlazi iz svog porodičnog stana i iz njega daruje klavir pijanino talentovanom detetu. Očekujemo da se javite sa podacima i detaljima koji se odnose na nastupe i koncerte koje je dete imalo.

Đorđe Tamburić je umetničko ime pod kojim nastupa Džordž Stajler, koji se nakon višegodišnjeg rada u modnim kućama Srbije, odvažio da svoje umeće prikaže na londonskom "Fešn viku", gde je pobrao velike simpatije, a ugledni Vog je, među četiri odabrana dizajnera, ovog umetnika označio kao osobu na koju treba obratiti pažnju. Licitarska  srca, opanke, đerdane i ručno rađene džempere iz Sirogojna – svet je video u potpuno novom svetlu.
.
Ovih dana prikazana je jedinstvena knjiga o životu britanske kraljice Elizabete Druge – "Kraljica Elizabeta – život savremene vladarke" iz pera Sali Bedel Smit. Knjiga je prevedena na srpski jezik u godini kada britanska kraljica slavi 63 godine svoje vladavine.

Pozorište iz Tivta gostuje u Jugoslovenskom dramskom pozorištu sa predstavom "Filomena Maturano". Videćete snimak koji je sam Jagoš Marković, reditelj predstave, poslao ovom programu pred samu premijeru u Tivtu.

Predstava "Gospođe" Aleksandra Ilića na programu je Male scene Narodnog pozorišta 15. marta.

Igra delfina u Barseloni.

Da čujemo šta ljudi misle o životu, šta im je važno.

Ivana i Božo Šekularac su slikari koji zajedno nastupaju na izložbama. Ovih dana spremaju izložbu u Pragu. Pre puta, svoja dela pokazaće gledaocima ovog programa, a njihove slike su u studiju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 22. februar 2014.”

  1. Poštovana gđo Adanja-Polak,
    Čekaću Vašu emisiju i nadam se da ću dobiti odgovor i za moje pitanje – problem sa stanom u kome žive zaštićeni stanari, želim da mi vrate stan… Pozdrav

    Odgovori

Ostavite komentar