Mira Adanja-Polak i Vi – 15. maj 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Na koji fakultet upisati svoje dete? Kako u poplavi informacija odabrati pravi fakultet? Da li svi fakulteti koji se reklamiraju imaju akreditaciju? Gost u studiju je profesor Dušan Teodorović, potpredsednik komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta institucija visokog obrazovanja.

Nakon konkursa za najlepšu sofu koju je objavio "Eurosalon" – direktor Tanja Jeremić i Marko Luković, dizajner i profesor industrijskog dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, objavljuju dobitnike prve tri nagrade za dizajn sofe. U studiju ćete videti i najuži izbor svih pristiglih radova za rešenje sofe, kao i dizajn nagrađenih radova.

U Parizu se održava izložba posvećena Iv Sen Loranu koja privlači veliku pažnju, a u Parizu je i prva samostalna izložba vajara Kolje Milunovića.

Miloš Nikolić, profesor violine u Muzičkoj školi u Subotici, dovodi svoja dva učenika na koje je ponosan i koji su osvojili veliki broj nagrada. Sviraju za vas Kurina Viktorija i Karolj Varda.

Arhitekta Saša Banović
ima svoj fond u okviru kog je održan ciklus predavanja na tribini Kolarca pod nazivom "Beograđani, volite Beograd, on nema nikog drugog osim Vas". Nekada je Saša Banović imala odlučujuću ulogu u urbanizmu glavnog grada. Posetili smo je u njenom domu.

Videćete kako živi Ronaldinjo i koga sve treba prošetati po crvenom tepihu kako bi se privukla medijska pažnja.

Helena Tomić peva francuske šansone, za koje je dobila prestižne nagrade.

Predstavljamo slikara iz Kruševca Ivana Tasića.

Ema Tomson je na crvenom tepihu na povocu vodila mangulicu i time dobila veliku medijsku pažnju.

Videćete snimak bebe koja igra uz ritam plesačica koje gleda na ekranu televizora.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar