Mira Adanja-Polak i Vi – 15. oktobar 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je prof. dr Dragan Delić, direktor Infektivne klinike u Beogradu. Koliko ima kreveta za pacijente obolele od side, da li je to danas bolest sa kojom se živi ako se pravovremeno otkrije i leči, imamo li sve potrebne lekove, da li je danas sida isto toliko opasna kao i u vreme kada je otkrivena?

Kristina Mrvić dobila je više priznanja za svoje sviranje na violini. Svoju violinu nema. Na poklon dobija violinu koja će joj pomoći da dalje napreduje.

Gost u programu je Slobodan Stefanović, glumac čije je opredeljenje mjuzikl. To dokazuje velikim brojem uloga u Pozorištu na Terazijama. Svoj glas i dalje školuje, a njegovo umeće i talenat u mnogim ulogama nisu ostali neprimećeni.

Gost je Gordana Veličković, tehnički sekretar u Kliničkom centru Srbije. Govori o poslu sekretarice i svim umećima koje mora da ima na delikatnom radnom mestu.

Vest o nestalim Pikasovim slikama koje su ukradene 2008. u Švajcarskoj pobudila je veliko interesovanje. Privatnog detektiva Ričarda Elisa, koji je usko specijalizovan za ovu oblast – srela sam pre nekoliko godina u Londonu.

Izložba lula u Novom Sadu je jedna neobična izložba jer je svaka lula imala svog vlasnika i svoju priču.

Restauraciji umetničkih dela poklanja se sve veća pažnja. Ovih dana su u Rimu otkrivene freske koje plene svojom lepotom.

Toše Proeski je i dalje prisutan u srcima onih koji su ga voleli i slušali.

Slike u studiju su akvareli velikih formata koji se retko izlažu. Akvareli naših poznatih umetnika – Dunjića, Đurovića, Aparina, Salaški, Tucovića, Penovca i Saše Marjanovića – izloženi su u galeriji Peđe Aćimovića u Batajnici.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

4 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 15. oktobar 2011.”

  1. Poštovana gospođo Miro, upravo sam odgledala Vašu emisiju i prilog o HIV-u i AIDS-u. Hvala Vam što ste ispunili moju molbu da napravite prilog o tome. Daću sebi slobodu (ako me zdravlje posluži) da Vam se javim za nekih 6 meseci i obavestim Vas da li je direktor infektivne klinike ispunio obećanja koja je dao u Vašoj emisiji. Puno Vam hvala jos jednom. S poštovanjem, D.

    Odgovori
  2. Iskreno divljenje sa željom da trajete bar onoliko koliko Vas i Vaš rad pratim. S poštovanjem, Jasmina (1953), penzos koji se nedavno dočepao interneta.

    Odgovori

Ostavite komentar