Mira Adanja-Polak i Vi – 16. oktobar 2010.

Subota, 14:05, Prvi program RTS-a, uživo

Koliko će poskupeti grejanje kada bude poskupelo? Ako neko ne može da plati grejanje, a živi u stanu sa radijatorima, šta da radi? To su pitanja koja traže odgovor.

Gost emisije je Zvonko Milenković, neobičan čovek u našem vremenu. Ima porodičnu firmu sa oko 500 radnika, farmu, gaji svinje, junad, živinu, ima svoju klanicu, prodajne objekte u Boru, Majdanpeku, Kostolcu, Kučevu, Golupcu, sakuplja mleko iz četiri sela. Svi zaposleni primaju redovno platu. Kako to uspeva u današnjim uslovima?

Cana Damljanović iz Ivanjice ima ćerku Martu, koja je od rođenja bolesna od cerebralne paralize. Marta je krenula u prvi razred sa svojim zdravim vršnjacima. Njena majka će u studiju govoriti sa kojim se problemima sreće u ovoj novoj situaciji za dete.

Marko Marić iz Čačka studira kompoziciju na Muzičkoj akademiji u Beogradu i klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Njemu je dodeljen klavir, koji je pred put u Sijetl donirala Tatjana Deretić, koja sada živi u Americi. Poklon ove plemenite žene otišao je u prave ruke. Marko Marić, dobitnik mnogobrojnih priznanja, biće gost u studiju.

Vesna Barbulović je mačevalac. Ova krhka mlada žena u ovom sportu nalazi svoj smisao. Ona uči mlade kako da ovladaju ovom viteškom veštinom. Šta je u mačevanju najbitnije i čemu nas mačevanje uči?

Milena Zevu vratila se iz Singapura, gde je bilo otvaranje izložbe nakita dizajnera iz celog sveta. Njeni radovi su zapaženi i sada je čekaju izložbe u Tokiju i Abu Dabiju.

Prošlo je 60 godina od prve predstave pozorišta "Boško Buha". Mnogi glumci su tu prvi put pokazali svoje umeće. Jubilej je obeležen lepo i toplo.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 16. oktobar 2010.”

  1. Gospođo Miro,
    Pokušaću biti kratak. Javljam se povodom priloga o ćerki gospođe Cane Damljanović. Problemi roditelja i osoba sa invaliditetom u našoj lepoj Srbiji isplivavaju u javnost zahvaljujući samo spasiocima koji poput Vas daju male priloge. Možete li zamisliti priču od 26 godina jedne osobe, a koliko ima starijih i koliko će još biti ponovljenih priča kao što je priča gospođe Damljanović. Pokušajte Vašim umećem i Vašim autoritetom podići svest sistema prema osobama sa hendikepom, doći ćete na pomisao da su i njihove „porodice hendikepirane“ jer našem sistemu i mentalitetu ta dijagnoza odgovara. Kroz razne šablone „socijalnih“davanja“ na kašičicu u periodu kampanja svi problemi su otklonjeni. Dugo bi trajala prepiska jer 26 godina i sami znate kolike su. Ako i može nešto biti za utehu, dobro je što postojite Vi, samo kad bi postojalo takvih i u vladi naše lepe Srbije. Primite puno zahvalnosti.

    Odgovori

Ostavite komentar