Mira Adanja-Polak i Vi – 9. oktobar 2010.

Subota, 14:05, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je prof. dr Zoran Rakočević, vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Došao je na čelo ove važne ustanove koja je prošla težak period nakon afere sa citostaticima. Šta je zatekao? Kako povratiti poverenje pacijenata? Kako dalje u ustanovi sa tako osetljivim zadacima?

Iz Švajcarske je, iz mesta Tavan, gde živi gospođa Jelena Stojanović, stigao kontrabas, koji će gospođa Stojanović u studiju lično uručiti Damjanu Milosavljeviću, petnaestogodišnjem učeniku škole za muzičke talente u Ćupriji, inače laureatu na ovogodišnjem takmičenju "Mali virtouz" u Beogradu.

Ako imate neki istrument na kome više niko ne svira, zašto ga ne poklonite talentovanom detetu koje nema mogućnosti da ga kupi? Javite nam se povodom toga.

Gost u studiju je Gordana Kuić, pisac jedne od najčitanijih knjiga kod nas. Njen prvi roman "Miris kiše na Balkanu" posle pozorišne predstave postaje i TV serija, koja će se emitovati na RTS-u i koju svi očekuju sa nestrpljenjem. Da li je Gordana Kuić bila na snimanju? Kako se oseća pisac koji svoje junake vidi na sceni, na ekranu?

U studiju je Zoran Marković, baletski umetnik koga sam srela u Hagu, kao igrača kod proslavljenog koreografa Jiržija Kilijana, a sada u Bitef teatru postavlja balet "Otelo" po Šekspirovoj drami.

Uoči Sajma knjiga, predstavljamo vam pisca Zahara Prilepina, čiji je roman "Sanjka" preveden na srpski jezik u izdanju "Draslar partner" iz Beograda. Zahar Prilepin za Sajam dolazi u Beograd.

Videćete kako izgledaju sobe hotela "Kleridžis"u Londonu u kojima se rodio princ Aleksandar Karađorđević i kako, sticajem okolnosti, Mirjana Pantić iz Kraljeva, koja sada živi u Londonu, vodi računa o tim odajama.

Dragan Sakan u Piranu – in memoriam.

"Eurosalon" izdao svoj časopis "Ekskluziv", u kome poznati arhitekti daju svoja rešenja za uređenje prostora.

Romano Rosi i dalje ulaže u Srbiju, ima već tri fabrike.

Neverovatno prijateljstvo mačke i kornjače.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar