Mira Adanja-Polak i Vi – 17. januar 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je Ivana Meklvejn, glavni policijski inspektor u Upravi granične policije u Odeljenju za suzbijanje prekograničnog kriminala i kriminalističko-obaveštajne poslove. Nedavno se vratila sa posebne obuke iz Velike Britanije za još jedno svoje zanimanje – kako da odgovori očajnika koji je rešio da sebi oduzme život. Koliko obuka, a koliko dar za razumevanje druge osobe, pomaže u ovim poslovima.

Matične ćelije su sve prisutnije u lečenju različitih bolesti. Ovih ćelija ima u masnom tkivu koje je lako dostupno, tako da se u poslednjih deset godina stavlja akcenat na izdvajanje masnog tkiva obolelog pacijenta u terapijske svrhe. U Evropi se matične ćelije iz masti primenjuju u Sloveniji, Španiji, Francuskoj, Italiji Nemačkoj. Jednog od inovatora ove metode dr Markosa Sforzu, profesora na Medicinskom fakultetu u Rio de Ženeiru, specijalistu plastične i rekonstruktivne hirurgije, srela sam u Velikoj Britaniji. Sa svojom suprugom dr Katarinom Anđelkov, koja ima istu specijalizaciju, član je Internacionalnog udruženja za primenu matičnih ćelija iz masnog tkiva.

Katarina Đorđević, novinar „Politike“, svojim tekstovima izazvala je veliku pažnju, jer je samo stavila u prvi plan statističke podatke koji uznemiruju. Ti podaci su pred nama, ali kada saznate da se žene jedino posle svoje tridesete godine odlučuju da dobiju dete, onda se zamislite…

17 jan5

Da li se sećate Vesne Malohodžić, glimice koja je imala 40 naslovnih strana i preko četrdeset uloga u poznatim TV serijama? Neke od tih serija i danas gledamo: „Dimitrije Tucović“, „Izdanci iz zapaljenog grma“, „Vruć vetar“, „Kuda idu divlje svinje“. Vesna Malohodžić samo je odjednom nestala. Šta se dogodilo? Razgovarala sam sa njom.

vesna malohodzic

Videćete jedan foto-dopis gledalaca iz Ženeve.

Anđela Nikolić, devojčica sa harmonikom koja je u emisiji „Ja imam talenat“ očarala publiku – gost je u studiju. Čućemo je kako sada svira i šta je sve radila ovih godina.

U studiju su slike Snježane Vlatković, slikara čije slike iz serije „Mediteran“ plene svojim optimizmom i dobrim vibracijama.

https://www.youtube.com/watch?v=nSX7idY9bls
https://www.youtube.com/watch?v=nyf3Vo1SzRs

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar