Mira Adanja-Polak i Vi – 17. maj 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je dr Zlatibor Lončar, novi ministar zdravlja, koga pitamo šta može da reši, kakva je situacija sa lekovima, šta ga muči, koji su mu prioriteti.

U jednom od najstarijih univerziteta, u Kembridžu, održana je svečana večera koju su organizovali bivši studenti ovog poznatog univerziteta i Fondacija PEXIM, koja je do sada stipendirala desetak srpskih studenata. Oni imaju obavezu da se se nakon školovanja vrate u Srbiju i stave na raspolaganje potrebama svoje zemlje. Predsednik Britansko-srpske privredne komore Ser Pol Džadž, osnivač poslovne škole u Kembridžu, ugostio je poslovne ljude iz Srbije, budućeg britanskog ambasadora u Srbiji, ambasadora Srbije u Velikoj Britaniji, kao i studente sa najvišim ocenama u Kembridžu koji su došli iz Srbije, u nadi da će njihovo znanje, kada se vrate u zemlju, biti od velike koristi i za dobrobit zemlje iz koje su doneli svoja osnovna znanja.

U studio dolazi Mihailo Vukobratović, reditelj mjuzikla "Viktorija,Viktorija", čija  se premijera očekuje sa posebnom pažnjom. Kako je lako ili teško ostvariti njujorški spektakl usred Beograda? Da li je to posebno umeće….

U studiju je ambasadorka Indije Narinder Čohan, koja želi da predstavi plesnu grupu iz Indije "Katak" sa tradicionalnim klasičnim indijskim plesom. Grupa "Katak" ima koncert na Kolarčevom univerzitetu u sredu 21. maja, u 20 časova.

Braća Bresijanac, Aleksandar i Tomislav, violinu koja je dugo u vlasništvu porodice – poklanjaju Anji Milošević iz Velike Plane koja će violinu primiti u studiju.

Tri mala mečeta postala su siročići kada je nepoznati lovac ubio njihovu majku u okolini Tutina. Zajedničkom akcijom stručnjaka, mečići su spaseni i privremeno su bili smešteni u Zoološki vrt na Paliću, pre nego što će biti otpremljeni u Rumunsko prihvatilište za mrke medvede, gde treba da nauče kako da se ponašaju kao odrasli medvedi u prirodi. Jednog dana vratiće se u Srbiju.

U "Noći muzeja" požurite u Vojni muzej da biste pogledali izložbu kubura, koje se retko izlažu.

U galeriji Radio-televizije Srbije možete videti izložbu Branka Miljuša. To su slike i grafike jednog od najznamenitijih slikara i grafičara sa ovog podneblja. Neke slike sa ove ekskluzivne izložbe, koja će biti otvorena do 15. juna, biće u studiju ovog programa.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 17. maj 2014.”

    • Poštovani, ova emisija nije ni bila emitovana zbog poplava koje su zadesile Srbiju i vanrednog stanja.

Ostavite komentar