Mira Adanja-Polak i Vi – 24. maj 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je inž. Slobodan Nedeljković, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacije i informacione tehnolohije, koji govori o značaju ovog sektora ministarstva u vanrednim situacijama.

Bila sam u Mislođinu, u vikendici porodice Veselinović, koja je primila porodicu Gradojević iz Obrenovca. I jedna i druga porodica su dugogodišnji prijatelji.

Profesor dr Miomir Pelemiš, specijalista za infektivne bolesti i kliničku farmakologiju u Kliničkom centru Srbije, savetuje čega se treba čuvati nakon poplava. Koje infekcije su najčešće i koji su rizici vraćanja na poplavljeno područje pre vremena?

Kada se voda potpuno povuče i kada prođe propisano vreme, počinje i procena štete. Ko to radi, šta je sve osigurano, da li su sredstva za nadoknadu štete spremna? O tome govori dr Mauricio Vala, jedan od čelnika DDOR-a.

Monsinjor Stanislav Hočevar govori o organizovanoj pomoći nastradalima u poplavama.

U jednom od najstarijih univerziteta, u Kembridžu, održana je svečana večera koju su organizovali bivši studenti ovog poznatog Univerziteta i Fondacija PEXIM, koja je do sada stipendirala desetak srpskih studenata. Oni imaju obavezu da se se nakon školovanja vrate u Srbiju i stave na raspolaganje potrebama svoje zemlje. Predsednik Britansko-srpske privredne komore Ser Pol Džadž, osnivač Poslovne škole u Kembridžu, ugostio je poslovne ljude iz Srbije, budućeg britanskog ambasadora u Srbiji, ambasadora Srbije u Velikoj Britaniji, kao i studente sa najvišim ocenama u Kembridžu koji su došli iz Srbije, u nadi da će njihovo znanje, kada se vrate u zemlju, biti od velike koristi i za dobrobit zemlje iz koje su doneli svoja osnovna znanja.
 
U studiju su slike Branka Miljuša, jednog od najpoznatijih srpskih slikara, čija je izložba celokupnih dela u Galeriji RTS-a i koja možete pogledati do 15. juna.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 24. maj 2014.”

  1. Postovana Miro, u medijima se pojavila priča o mobilnim branama koje se kače na betonske stubove i služe za odbranu od poplava koje se koriste vrlo često u austrijskom gradiću Greinu, ima snimak na youtube koji je vrlo impresivan. Pojavila se i informacija da mi imamo te mobilne panele koji su postavljeni pre tri godine u N.Sadu. Pitanje je zašto onda to nismo postavili, ako imamo? Gde su ti betonski stubovi kod nas u Srbiji? Predsednik Srbije je pričao o tome. Gde smo to zakazali, kao narod, u izborima, svim do sada ili u veri u boljitak ili smo nesposobni da ocenimo manje zlo od drugog? Nemojte mi zameriti na opširnosti, znam da vi možete da razumete suštinu. Sve najbolje, uz želju za lični i profesionalni prosperitet.

    Odgovori

Ostavite komentar