Mira Adanja-Polak i Vi – 18. januar 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Koje je objašnjene dala Vlada o povećanim računima za struju? Gost u programu je Ružica Vranjković, novinar RTS-a, koja se vratila sa sastanka.

Gost emisije je general policije Nenad Banović, zadužen za granice Srbije i sve prelaze ka inostranstvu. On će govoriti o tome koja su uputstva dobili policajci na pasoškoj kontroli. Koji će vam dokumenti biti potrebni kada putujete i šta će vas sve pitati na granici.

Soči se uveliko sprema za Olimpijske igre, ostalo je jedva dvadesetak dana do otvaranja. Firma "Putevi iz Užica" sa Vasilijem Mićićem na čelu za više od 20 godina izgradila je sigurno trećinu potrebne infrastrukture ovog olimpijskog grada, pri tom i nekoliko najluksuznijih objekata. To je Olimpijski univerzitet, koji je nedavno posetio i tokom posete pohvalio Putin, kao i nekoliko znamenitih građevina u okviru kojih su rekonstruisana nekadašnja odmarališta, takozvani "sanatorijumi" – u luksuzne hotele.

Jedna od velikih skulptura Nandora Glida, svetski poznatog skulptora, otišla je ovih dana u Dahau, gde će biti izložena u stalnoj postavci Muzeja Memorijalnog centra Dahau, gde inače već pedeset godina stoji Glidov spomenik izliven u bronzi. Ova skulptura koju porodica donira Muzeju i koja je krenula na put zapravo je model po kom je velika skulptura i rađena. Skupturu velikih dimenzija opremili su za ovaj put sinovi Nandora Glida, Gabrijel i Danijel Glid, i sami umetnici. To je bila i prilika da posetimo porodicu Glid i podsetimo gledaoce na ovog velikog umetnika.

Gabrijela Tana je producent filma "Filomena", koji je dobio četiri nominacije za Oskara, za najbolji film, žensku ulogu, scenario i muziku.

U studiju su slike Kolje Božovića, koji ima izložbu u Muzeju savremene umetnosti, gde će se od sada aktivnije izlagati slike umetnika.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar