Mira Adanja-Polak i Vi – 18. jun 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Razgovor sa Vladimirom Petrićem, predavačem na Harvard univerzitetu u Americi, gde je i osnovao Harvardsku kinoteku i postao njen prvi direktor. Kod nas je bio direktor Akademije za pozorište, radio, film i televiziju. Napravio je nekoliko filmova, a u nekima je i glumio. Na Beogradskom Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma dobio je nagradu za životno delo.

Luku Jezdimirovića imamo prilike ponovo da vidimo u studiju. Bio je na takmičenju u Bolonji i dobio prvu nagradu. Upoznaće se sa svojom vršnjakinjom Galinom Nikolin, koja je nastupala u Sankt Petersburgu i briljirala u samom vrhu takmičenja.

Ružičnjak Radoslava Petrovića u Vrčinu nalazi se već na mapi prestižnih centara za gajenje ruža u svetu. Gospodin Radoslav Petrović ima 2200 vrsti ruža, a uska mu je specijalnost posebna vrsta antičkih ruža. Njegove ruže odlaze u svet, a u Vrčinu je našao svoje zadovoljstvo i svoje zanimanje.

Čućete od dr Ane Gifing šta roditelji treba da znaju kada deci daju slatkiše. Kakva opasnost vreba od unosa velike količine šećera? Kako zameniti šećer u ishrani? Kako zdravo hraniti dete?

Ejmi Vajnhaus u Beogradu.

Gost u studiju je dr Branislav Piščević, plastični hirurg sa Klinike za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije. Govoriće o protezama koje se ugrađuju ženama nakon odstranjena dojke. Od sada će svakoj ženi koja se operiše od karcinoma dojke biti ugrađen implant o trošku osiguranja. Čućemo o čemu je bilo reči na Konresu vodećih plastičnih hirurga koji je održan u Beogradu.

Za Anđelu Nikolić, koja je u finalu takmičenja "Ja imam talenat" sakupili smo jednu trećinu sredstava. Kupiće polovnu harmoniku, pa očekujemo i pomoć drugih dobrih ljudi.

Advokatska kancelarija "Fila" obeležila je 70 godina postojanja. Toma Fila je prilikom toga okupio svoje saradnike i goste.

Videćete jedan krug u šumi oko koga se okupljaju ljudi verujući da je taj krug u šumi lekovit.

U studiju su slike Tanje Babić, koja izlaže sa svojim kolegama u "Magacinu".


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 18. jun 2011.”

  1. Upravo sam gledala Vašu emisiju na RTS 1, o ružama, o Kinoteci, o deci i šećeru… Jako mi se svidela. Sviđa mi se što imate i taj deo sa zdravljem, kao što ste danas imali o deci i protezama za žene. Ljude treba edukovati na taj način kao što Vi radite. A opet da emisija ne izgubi zabavni karakter, jer svima nama treba da se malo opustimo. Sve pohvale! Srdačan pozdrav 🙂

    Odgovori
  2. Poštovana gđo Adanja-Polak, hvala što ste nam pružili užitak gledanja Vaše emisije! Oduševljeni smo divnom, kulturnom i izuzetno uspešnom Galinom i Lukom koji sviraju klavir, uživali smo u ružičnjaku u Vrčinu, divnim slikama Tanje Babić u studiju, novim saznanjima u plastičnoj hirurgiji zahvaljujuci dr Branislavu Piščeviću sa VMA. Zaista izuzetna kulturno-umetnička emisija koja istovremeno pruža užitak i edukaciju. Sve pohvale Vašim idejama, Vašem optimizmu i entuzijazmu kojim zračite i načinu na koji nam prenosite ova divna saznanja i lepote koje vidite.

    Odgovori
  3. Upravo gledam Vašu emisiju i oduševljena sam razgovorom malene devojčice Galine i Vas. Naravno, redovno pratim emisije koliko je to moguće i za svaku bih mogla izabrati samo reči hvale. Ova devojčica me „naterala“ da razmišljam o lepoti govora. Veliki pozdrav Vama i Vašim gostima iz Podgorice.

    Odgovori

Ostavite komentar