Mira Adanja-Polak i Vi – 11. jun 2011.

Subota, 13:55, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je doc. dr Zorica Milosavljević, dermatolog, koja svakodnevno pregleda pacijente koji imaju po neki mladež kako bi ustanovila da li je on maligan. Otkrivanjem vakcine protiv melanoma na putu smo izlečenja ove teške bolesti. Dr Milosavljević će ponoviti gledaocima kolika je opasnost od sunčanja.

U goste dolazi Frederik Olivieri, direktor Baletskog departmana Akademije teatra Milanske skale i direktor istoimene baletske škole. Sa Ajom Jung, koja sa njim u okviru svoje fondacije preuzima obuku najmlađih za ovo teško i primaljivo zanimanje, Olivieri priprema audiciju za najmlađe u Beogradu.

Dan kada je potonuo Titanik obeležen je izložbom predmeta koji su izvađeni sa morskog dna. Za predemetima koji su imali putnici traga se i dan-danas, a ovi poslednji koje ćete videti izvađeni su nedavno i do sada nisu bili izlagani. Izložba predmeta koji su pripadali putnicima sa potonulog Titanika u Londonu.

Opsednutost mladošću i dobrim izgledom postala je i grana medicine. Anti Age medicina ima sve više pobornika. Dr Ana Gifing objavila je knjigu "Alhemija mladosti", koja je doživela tri izdanja. Njeni saveti doprinose zdravom životu i izbegavanju bolesti koje se mogu zaobići.

Prošle nedelje umro je Lorens Iglberger. Službovao je nekoliko puta u Jugoslaviji. Bio je i ambasador u vreme osetljivih promena u ovoj zemlji. Imao je visoku poziciju u američkom Stejt deparmentu, a Američka Administracija ga je smatrala jednim od najvećih poznavalaca naše zemlje.

Darko Mladenović, dizajner u Parizu, privukao je pažnju javnosti već svojim prvim radovima. Lampe koje je dizajnirao bile su postavljene u kabinet gradonačelnika Pariza. Njegov poslednji rad, dizajn jedne međunarodne nagrade, privukao je veliku pažnju.

Srušila se nestručno postavljena bina pred koncert na Kalemegdanu.

Jelena Ivanišević, glumica koja živi u Švedskoj, bila je u Beogradu.

Gost u programu je Sofija Knežević, džez pevačica velikog talenta, koja ima želju da se školuje u Njujorku.

Ana Ivanović se vraća u formu.

Poseta Banoštoru i jednom tavanu gde se otkrivaju stari zanati.

U studiju su slike Zorana Krulja, slikara koji sprema izložbu u galeriji "Progres" u Beogradu.


Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar